Na klapski spektakl stižu karavane fanova iz inozemstva

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 20.03.2012. 09:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Za klapskim spektaklom u Varaždinu vlada vrlo veliki interes pa osim velikog broja varaždinske publike, svoj dolazak su potvrdili čak obožavatelji iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Njemačke, Češke i susjedne Slovenije.

Svi su oni, kako bi bili sigurni da će na vrijeme nabaviti svoju ulaznicu, karte kupili još prije nekoliko tjedana.

- Veseli nas što ljubiteljima klape nije teško doći iz drugih zemalja jer su zavoljeli našu klapsku glazbu i žele u živo osjetiti jedinstvenu atmosferu koja vlada na klapskim spektaklima. To su koncerti na kojima publika od prvog takta pa do kraja koncerta pjeva svoje omiljene pjesme – kažu organizatori varaždinskog klapskog spektakla.

Naime, nije nikakva novost da klapski koncerti privlače publiku i u susjednim zemaljama. Klape su tako proteklog vikenda  nastupile u Ljubljani, u najvećoj dvorani u Sloveniji Areni Stožice i održale još jedan spektakularni koncert pred 10 tisuća ljudi.

Baš kao i za neki odličan pop/rock koncert, za nadolazeći zajednički koncert klapa u varaždinskoj Areni, koji će se održati u subotu, 24. ožujka traži se karta više.

Grad Varaždin broji oko 50.000 stanovnika, a prema sadašnjim informacijama, čini se kako su baš svi stanovnici tog predivnog baroknog grada jedva dočekali klape u svom gradu.

Ovu subotu, u varaždinskoj Areni održati će se koncert, trenutno najjačih hrvatskih klapa - klapa Cambi, T. Bralić & klapa Intrade, Maslina, Kampanel i Sv. Juraj  - HRM - koje su zadnjih godina nekoliko puta svojim koncertima obišle cijelu Hrvatsku, ali interes i dalje raste i raste. 

Tu su posebno ulogu imala dva prošlogodišnja velika klapska spektakla klape Cambi na stadionu Poljud i Tomislava Bralića & klape Intrade u Areni Zagreb, koji su  ispunili ova dva velika prostora usprkos krizi u koncertnoj industriji u Hrvatskoj.

Još jednom su potvrdili da su klape nešto po čemu smo jedinstveni i prepoznatljivi u svijetu i da za dobru pjesmu nema krize.

Iako su klape nastupile puno puta na ovakvim spektaklima i dalje osjećaju veliki respekt prema publici i onu pozitivnu nervozu prije nastupa i jedva čekaju početak koncerta.

Uz predivne klapske glasove, na pozornici će im se pridružiti i njihovi prijatelji Vinko Coce, Lidija Bačić i Ivana Radovniković, sa kojima ih vežu i neke suradnje.

Tako će Ivana zajedno sa klapom Kampanel izvesti svoju pjesmu 'Škafetin', zbog koje su prije četiri godine, između ostalog Ivana i klapa, krenuli na zajedničku turneju.

Komentari