Nekoliko savjeta kako izbjeći nezgode s odjećom

Objavljeno: 29.12.2010. 20:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: bestweavingandmending.com

Kada osrednjoj glumici grudi provire iz haljine s dubokim dekolteom ona dobiva malo besplatnog publiciteta. Kada se to dogodi vama imate blamažu godine, a vaši prijatelji anegdotu za prepričavanje unedogled. Odjeća zna biti loše krojena čak i kada nema pretjerano seksi izreze ili nezgodne materijale koji se proziru što kod osoba koje je nose povećava nervozu, ali i rizik od nezgoda uzrokovanih odjećom. Obratite pažnju na naše savjete i izbjegnite nezgodne situacije.

Pravi broj

Konfekcijski brojevi su često samo smjernica. Ako vas haljina stišće žulja ili pak naramenice padaju, trebate broj veću ili manju. Ako i tada ne stoji kako treba, najbolje da potražite drugačiji model koji će na svim mjestima biti dovoljno uzak tj. širok.

Slojevi

U poslovnim prigodama uvijek nosite potkošulju ispod košulje kako se ništa ne bi proziralo. Imate li hlače ili suknju nižeg struka nabavite bluze koje su ujedno i body pa ništa neće proviriti čak ni kada se saginjete.  Ako je u pitanju npr. večernji izlazak i potkošulja nije opcija, nabavite dvostruku ljepljivu traku za odjeću i njome učvrstite odjeću na dekolteu, naramenice i visoke izreze.

Set za prvu pomoć

Ziherica ili igla i konac ne zauzimaju mnogo mjesta, a mogu popraviti štošta: od puknutog šava do strgane kopče na cipeli. Ne morate nositi cijeli šivaći set, samo onu boju konca koja može spasiti stvar- u većini slučajeva crni ili bijeli.

Pravo donje rublje

Bijelo i crno donje rublje imaju nezgodnu sposobnost da se ističu ispod odjeće. Nosite li nude nijanse rublja manje će se isticati na većini odjeće u boji. Ako investirate u haljinu ili top specifičnog izreza odmah investirajte i u odgovarajući grudnjak krojen za takav tip haljine.

Dodatni outfit

Putujete li, uvijek ponesite jedan neutralni rezervni outfit kojeg lako možete kombinirati poput male crne haljine ili tamne suknje ili hlača i bijele bluze. Na putovanjima se često dogode nezgode s odjećom, a ovako imate rezervu u slučaju da vas netko polije vinom, stane vam na haljinu ili je podere.

izvor: fashion.hr

Komentari