Oprah Winfrey dobiva humanitarnog Oscara!

Objavljeno: 05.08.2011. 11:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Slavna voditeljica dobit će humanitarnog Oscara, a Oscara za životno djelo dobivaju glumac James Earl Jones i šminker Dick Smith, prenosi filmski.net.

Američka filmska akademija objavila je da će Oprah Winfrey dobiti Humanitarnu nagradu Jean Hersholt, a James Earl Jones i Dick Smith dobit će počasne Oscare za životno djelo. Iako je slavna Oprah najpoznatija po voditeljskom poslu u kojem promovira holivudske zvijezde, u svojoj karijeri zabilježila je i nekoliko glumačkih nastupa, a za nastup u Boji purpura dobila je i nominaciju za Oscara za sporednu ulogu. Nagradu Jean Hersholt Oprah neće dobiti za glumački rad, već kao priznanje za brojne humanitarne djelatnosti, među kojima je i otvaranje škole za djevojčice u Južnoj Africi.

James Earl Jones je glumac koji je u svojoj karijeri ostvario preko 50 filmova, a poznat je po svom legendarnom dubokom glasu, te ga najviše pamte po ulozi Dartha Vadera. Jones je 1971. nominiran za Oscara, i to za glavnu ulogu u drami The Great White Hope. Dick Smith je majstor šminke koji je 1984. dobio Oscara za Amadeusa, a nominiran je 1989. i za film Dad. Radio je na brojnim klasicima kao što su Taksist i Kum.

Oprah, James Earl Jones i Dick Smith dobit će svoje kipiće na ceremoniji dodjele 3. Guvernerovih nagrada koje će se održati 12. studenog u Hollywoodu, nekoliko mjeseci prije dodjele 'pravih' Oscara.

izvor: filmski.net

Komentari