ne propustite

Ovaj vikend prepun je koncerata i zabavnih sadržaja širom županije!

Uz pretposljednji vikend popularnog "Ljeta u Varaždinu", nadolazeći (mnogima produženi) vikend prepun je događanja u sklopu "Lovrečeva" u Varaždinskim Toplicama, Dana Općine Ljubešćica, "Dana sporta, zabave i kulture" u Višnjici te "Dana ljeta" u Trnovcu Bartolovečkom, a igra se i utakmica NK Varaždin - GNK Dinamo...
Objavljeno: 04.08.2022. 09:20

Zadnja izmjena: 04.08.2022. 18:37

Uz pretposljednji vikend popularnog "Ljeta u Varaždinu", nadolazeći (mnogima produženi) vikend prepun je događanja u sklopu "Lovrečeva" u Varaždinskim Toplicama, Dana Općine Ljubešćica, "Dana sporta, zabave i kulture" u Višnjici te "Dana ljeta" u Trnovcu Bartolovečkom, a igra se i utakmica NK Varaždin - GNK Dinamo.

Pretposljednji vikend "Ljeta u Varaždinu" tako donosi nastup Marija Kovača ovog petka u 21 sat sklopu Ljeta na Stančiću. U subotu u 10 sati ispred dvorca Stari grad počinje tematsko vođenje pod temom "Šetnja kroz stoljeća", dok se od 10 do 12 sati na Trgu tradicijskih obrta održava prezentacija i radionica tradicijskog obrta - ovog puta Zadruga lepoglavske čipke izrađuje ovu poznatu vrstu čipke.

U sklopu Glazbenih subota, od 10 sati prolaznike na Korzu zabavlja Glazbena kamperica, od 10:30 do 11:30 na Balkonu Županijske palače nastupaju Hrvoje Šenjug, Oliver Potočnik i Miha Györek, od 11 do 12 sati na Balkonu palače Sermage sviraju Igor Matavulj i Zoran Resnik, dok u 12:30 sati Višeslav Jaklin u Varaždinskoj katedrali izvodi popularnu glazbu na orguljama. Glazbena kamperica ponovno svira od 19:30 do 20:30 sati, dok na Trgu Miljenka Stančića nastupa "Voltaire".

'Lovrečevo' U Varaždinskim Toplicama

Od petka do nedjelje u Varaždinskim Toplicama traje vikend kada grad Varaždinske Toplice postaje još romantičniji. Festival donosi čak četiri pozornice na kojima će nastupiti Grupa Vigor u petak te Ivan Zak u subotu, a samo otvorenje održava se u petak u 21 sat puštanjem lampiona.

Inače, festival se sastoji od Kina na otvorenome, Grada zabave, Urbanog grada, Eko grada (Eco fest), najvećeg Slip'n Slide tobogana u Hrvatskoj, Vinskog grada, Grada mladih te Koncertne zone. Festival krasi i bogata gastro ponuda, kao i programi za sve generacije.

Dani Općine Ljubešćica

Općina Ljubešćica krajem ovog tjedna slavi svoje dane koji počinju danas svečanom sjednicom, nakon čega slijedi koncert Kavalira i vatromet. U petak pozornicu preuzimaju Cure iz centra i Luđaci, također na Ljubeškom trgu. U subotu će mještane i posjetitelje raspjevati i rasplesati poznati Luka Nižetić.

'Dani sporta, zabave i kulture' u Višnjici

Manifestacija Dani sporta, zabave i kulture počinje u petak u 18 sati Pozivnim veteranskim malonogometnim turnirom, nakon čega u 20 sati slijedi Košarkaški hakl turnir 3na3. Također, u 20 sati održava se izvlačenje parova za 27. Memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec", nakon čega slijedi zabava pod šatorom uz Kavalire.

Subotnji program počinje u 16 sati Tomos susretom "Med Mejom i Ravnom gorom", nakon čega se u 17:30 sati održava polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulog branitelja Stjepana Križanca. U 18 sati počinje 27. Memorijalni malonogometni turnir "Stjepan Križanec", nakon čega ponovno slijedi zabava pod šatorom.

Program u nedjelju, 7. kolovoza, počinje od 16 sati kada su na rasporedu dječje igre, a u 18 sati je završnica 27. Memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec". Isto kao i prethodnih dana, nakon programa slijedi zabavni program pod šatorom.

'Dani ljeta u Trnovcu'

Dani ljeta u Trnovcu započinju sutra u 11 sati Svečanom svetom misom u Župnoj crkvi. Istog je dana u 17 sati na rasporedu nastup KUD-a "Mak" Trnovec, a od 18 sati nadalje publiku će zabavljati glazbeni sastav Rubikon. U subotu u 15 sati počinju poznate seoske igre, a u 20 sati na pozornicu će stupiti glazbeni sastav Macho bend. Vrhunac zabave u subotu priredit će popularna Grupa Vigor.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju u 21 sat planirano je kino na otvorenome ispred Vatrogasnog doma, a prikazivat će se "Spiderman - No Way Home". Nakon filma, od 23 sata nadalje, publiku će zabavljati Cover band Foilers (blues, rock & roll) te Boogiebass (rock).

Utakmica NK Varaždin i Dinamo

Kao što smo već pisali, utakmica 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige izazvala je nezapamćen interes u Varaždinu te već ponestaje ulaznica za zapadnu tribinu. Utakmica Varaždin - Dinamo, koja se igra ovog petka, možda će se igrati i pred rasprodanim stadionom.

Komentari