Posljednji krug audicija za mjuzikl Les Misérables u Areni Varaždin

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.08.2013. 12:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska i Arena Varaždin stigli su pred završnu fazu priprema mjuzikla Les Misérables (Jadnici) koji će u Varaždinu biti izveden 27. rujna ove godine, no prije toga na redu je posljednji krug audicija koje će se održati u razdoblju od 21. do 23. kolovoza u Areni Varaždin.

Organizatorima je cilj što većem broju (još) neafirmiranih glumaca omogućiti sudjelovanje u ovom projektu, te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na mail [email protected], dođu na audiciju i pridruže se maloj vojsci volontera koji će od ove priče napraviti zaista pravi spektakl.

Na predaudicijama održanima krajem srpnja za neke od čak 35 uloga okušalo se već 47 mladih glumaca među kojima su i hrvatske zvijezde poput Pamele Ramljak, Kim Verson, Maxa Hozića, Danijele Pintarić i drugih. No mjesta još ima!

Stoga odaberite omiljeni lik, pripremite pjesmu i nađite svoje mjesto u ovom prvorazrednom estradnom, kulturnom, javnom i društvenom događaju koji uz to u sebi uključuje i značajnu humanitarnu notu.

Naime, budući da se središnji dio fabule ovog mjuzikla, nastalog prema romanu Victora Hugoa, odnosi na djevojčicu koja je ostala bez oba roditelja te je glavni junak udomljuje, organizatori su odlučili ovim projektom ukazati na problematiku djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Tako će u partnerstvu sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece, 40 posto prihoda serije od 1.500 ulaznica donirati za kupnju božićnih poklona udomljenoj djeci.

Zanimljivo, izvedba mjuzikla "Jadnici" u varaždinskoj Areni bit će prva u Hrvatskoj nakon više od 30 dugih godina, a budući da se istoimeno djelo francuskog pisca smatra najvećim romanom 19. stoljeća, jedan od termina namijenjen je isključivo školskoj djeci i mladima, za što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH izdalo svoje pozitivno mišljenje.

Mjuzikl "Jadnici" je do sada vidjelo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje, te nakon 28 godina uzastopnog prikazivanja na prestižnim svjetskim pozornicama ne prestaje obarati sve rekorde. Planetarni uspjeh mjuzikl je dosegao čudesnim spojem glamurozne umjetnosti i dirljive priče čime je osvojio srca milijuna gledatelja, kako kroz kazališne i koncertne izvedbe, tako i kroz filmske ekranizacije.

Libreto za mjuzikl napisao je Alain Boublil, glazbu Claude-Michel Schönberg, a međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska izvodi ga u režiji Richarda Monteza. Prepjev na hrvatski napravili su Mladen Konecky i Luka Gotovac, glazbeni direktor je Petra Horvat, dok glazbenu podlogu priprema Igor Milić.

Komentari