ne propustite

Povedite svoje mališane na dječju predstavu u Ludbregu, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 25.02.2024. 09:41

Zadnja izmjena: 25.02.2024. 09:41

Foto: Facebook

Centar za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" Ludbreg i KUD Anka Ošpuh Ludbreg pozivaju sve zainteresirane na predstavu Dječje glumačke družine 'Gumbeki' koja će se održati 1. ožujksa u 19 sati u sklopu programa 'Ludbreg petkom'.

Ulaz je besplatan, a nakon predstave moći ćete porazgovarati s malim glumcima, ističu organizatori. Predstava "Ftiči kajkaviči (još jena audicija)" premijerno je izvedena prošle godine u sklopu Festivala kajkavske komedije "Dani Mladena Kerstnera", a u ovom izdanju očekuje vas više poezije ludbreškog stihoklepca Aleksandra Horvata. Grupa učenika dolazi na audiciju za kajkavske glumce, te se sastaju u školskom hodniku. Pripremili su različite recitacije, a mi gledamo kako provode vrijeme čekajući na svoj nastup.

Dječja glumačka družina "Gumbeki" (skraćeno DGDG) mlada je glumačka družina."Gumbeke" sačinjava 12 djevojčica i jedan dječak i to u dobi od devet do 12 godina. S njima rade Aleksandar Horvat, Anita Pretković i Ana Katalenić. S radom su počeli u srpnju 2023. u sklopu KUD-a "Anka Ošpuh" s ciljem da djecu tijekom praznika zainteresiraju za glumu, odnosno glumatanje kako to vole reći. Družina u svom repertoaru trenutno ima dvije predstave - “Zbrkane čarolije” autora Krešimira Pološkog, koja je više puta izvedena na zahtjev škola i vrtića, te predstavu "Ftiči kajkaviči (još jena audicija)" Aleksandra Horvata.

Komentari