uskoro u varaždinskoj areni

Mile Kekin o skorašnjem koncertu u Areni : 'Tajna dugovječnosti benda je u dovoljnoj količini hmeljskog napitka i sreći'

Objavljeno: 11.10.2017. 09:49

Zadnja izmjena: 11.10.2017. 10:39

27. listopada u Areni Varaždin će se održati 3U1 koncert, a nastupit će Hladno pivo, TBF i Urban&4. Tim povodom Hladno pivo, kultni hrvatski punk rock bend za koji su čule sve generacije počastio je javnost intervjuom za e-međimurje kojeg ovdje donosimo.

Bend se pojavio krajem 80-ih godina u Gajnicama i do dana današnjeg istim intenzitetom uveseljavaju i nadahnjuju neke nove buntovne klince, ali i one s malo većim životnim stažom. Pročitajte što nam je Mile Kekin rekao u čemu je tajna dugogodišnjeg uspjeha benda te kakva je zapravo njihova glazba.

Gotovo da ne postoji osoba u Hrvatskoj, a da barem jednom nije bila na koncertu Hladnog Piva. Dvadeset i kusur godina na sceni, a i dalje vas vjerno prati velik broj fanova. Gdje se krije tajna uspjeha Hladnog Piva?

- Moglo bi se reći i trideset godina na sceni. Ne postoji tajna, ukoliko imaš dobre pjesme, uporan bend čiji članovi imaju sposobnost toleriranja tuđih grešaka i ego tripova, dovoljnu količinu hmeljskog napitka i određenu dozu sreće, uspjeh je zagarantiran.

Čak i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, inače Varaždinka, ne skriva da voli slušati vaše pjesme. Hoćete li ju možda pozvati na koncert kao gošću i smatrate li uopće simpatije političara komplimentom?

- Nama je uvijek drago dobiti kompliment, iako bježimo od političara kao takvih. Draže nam je kada nas hvali puk. Nemamo namjeru pozvati ministricu kao gošću, možda jednog dana kada ne bude ministarka.

Kroz godine se drastično mijenjao vaš glazbeni izričaj, a s njime i repertoar kojeg izvodite na koncertima. Iako je poznato da nemate određenu set listu, izvodite li pojedine pjesme s prvih albuma poput Džinovskog ili Šamara, postavlja se pitanje hoće li varaždinska publika moći čuti koju od njih? Ipak je poznato da ovaj kraj više naginje ranijem i alternativnijem Hladom Pivu nego današnjem, odraslom, iako oba imaju velik broj fanova i dalje.

- Uvijek izvodimo i starije pjesme, kako imamo 150 pjesama teško je očekivati da će fanovi čuti sve na jednom koncertu. Za Varaždinski kraj smo pripremili poseban splet i mix starih i novih pjesama.

Kada biste morali jednom svojom pjesmom pojasniti nekome što je to Hladno Pivo, koju pjesmu biste odabrali i zašto?

- Usudio bih se odabrati Ezoteriju, ima krasan tekst o slobodi, fenomenalan ritam i predivnu solažu na kraju.

U kakvim ste odnosima s izvođačima koji će nastupiti uz vas 27. listopada i postoji li šansa da se stvori neka suradnja između vas koja bi mogla jednog dana možda i završiti na nekom od budućih albuma? Što biste za kraj poručili Varaždincima da očekuju povodom nadolazećeg koncerta?

- TBF i Urbanova četvorka plus Urban sam su ljudi koje poznajemo niz godina i masu puta smo svirali zajedno na festivalima i raznim koncertima, TBF su nam čak bili i gosti na turneji 2005. i na velikom koncertu na Jarunu 2008. Drago nam je popiti pivu s njima i zezati se. Svjetonazorski smo prilično bliski tako da se veselimo i ovom susretu.

Komentari