Poziv za 21. susret tamburaških orkestara i sastava

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.01.2014. 09:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Hrvatski sabor kulture raspisao je poziv za sudjelovanje na 21. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u Dugom Selu od 4. do 5. listopada.

Novitet ovogodišnjeg susreta su čak 4 programske kategorije: koncertni orkestar, folklorni orkestar, koncertni sastav te folklorni sastav. U svakoj od spomenutih kategorija s održane županijske smotre, selektor će moći odabrati po jedan ansambl, ukoliko izvedeni program odgovara kvalitativnim kriterijima susreta i pravilima. Ukoliko se ne održava županijska selekcija, udruge se mogu prijaviti i putem samostalnog preslušavanja ili pak primjerene audio snimke.

Predviđene su i nagrade za najuspješnije u svakoj od četiri kategorije o čemu će odlučiti tročlano stručno povjerenstvo. Smotre (uključujući samostalna preslušavanja i prijavu putem CD-a ili DVD-a) treba realizirati najkasnije do 30. lipnja 2014.

Ekskluzivni sponzor susreta "Glazbarski obrt Mario Žmegač" dodijelit će, sukladno odluci stručnog povjerenstva, brač najuspješnijem orkestru Susreta, a bisernicu najuspješnijem sastavu.

Detaljne informacije, pravila i prijave dostupne su na internetskim stranicama Hrvatskog sabora kulture.

Komentari