Predavanje o egzoplanetima i smijeh do suza uz „Krtice“ na Jailhouse festivalu, slijedi košarka

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 14.08.2015. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:05

Foto: Jaihouse festival

Sedmog dana Jailhouse festivala održano je predavanje Astronomskog društva Lepoglava i predstava Kerekesh Teatra, a u petak je na rasporedu 14. izdanje turnira ulične košarke.

Astronomsko društvo Lepoglava svojim predavanjem upoznalo je i educiralo građane o egzoplanetima, sve češće spominjanom pojmu u medijima. Egzoplaneti su planeti koji se ne nalaze u sklopu Sunčeva sustava, već su smješteni oko drugih zvijezda. Zainteresirani su, između ostalog, doznali na koji ih način astrofizičari otkrivaju, kako određuju sastav, atmosferu i masu planeta, a kasnije su teleskopom promatrali zvjezdano nebo.

Mladi i talentirani glumac Jan Kerekeš urnebesnom je predstavom „Krtice“ u gradski park privukao više od 700 ljudi svih dobnih skupina. Problemi Stjepana Radičkog, zvanog Štefa, s krticama na nogometnom terenu te savjeti koje je dobio od raznih prijatelja i neprijatelja do suza su nasmijali brojnu publiku, a Lepoglava je pokazala koliko voli odlične komedije.

Danas je na rasporedu svima već dobro znani Hakl 3-na-3, a ovo će biti 14. izdanje street basket turnira. Na ovogodišnjem turniru, uz domaće, sudjelovat će i jedna inozemna ekipa pa turnir dobiva međunarodnu notu. Natjecateljski i sportski duh igrača te atraktivni košarkaški potezi zasigurno neće nedostajati ovome turniru koji će se održati na košarkaškom igralištu u gradskom parku u Lepoglavi s početkom u 18 sati.

Komentari