Predsjednik Josipović dolazi na proslavu Svete Nedjelje

Objavljeno: 04.09.2014. 07:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Dragutin Kliček

U četvrtak, 4. rujna u Ludbregu se održava susret vjeroučenika i ministranata Varaždinske biskupije.

Susret počinje u 9 sati procesijom od crkve do svetišta, gdje će biti sveta misa i prigodne aktivnosti. U 19:30 sati u atriju dvorca Batthyany varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će svečanu euharistiju te nakon toga procesiju do župne crkve gdje će u 21 sat biti Getsemanska ura.

U petak, 5. rujna je hodočašće policije, djelatnika Crvenog križa i susjednih župa u 10:30 sati s procesijom do svetišta gdje će biti križni put, a sv. misu i euharistijsko slavlje predvodit će mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. Program bdijenja mladih u zavjetnoj kapeli bit će od 21 do 24 sata.

Na Svetu subotu, 6. rujna osim za domaće, bit će i hodočašće za župe iz Slovenije i Mađarske, a nakon procesije na prostoru svetišta u 11 sati svečano hodočasničko slavlje predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uz suslavlje ostalih biskupa i brojnih svećenika iz Slovenije i Hrvatske. Tu će biti i euharistijsko klanjanje, kao i križni put u 15 sati s blagoslovom hodočasnika. Misionari Krvi Kristove predvode predvodit će u 17 sati i duhovni nagovor, u 19 sati bit će sveta misa, a propovijeda i duhovno vodi o. Zoran Kutleša.

Na samu Svetu Nedjelju, 7. rujna procesija hodočasnika krenut će u 10:30 od župne crkve prema Zavjetnoj kapelici na svetištu, a procesiju i misno slavlje predvodit će Želimir Puljić, zadarski nadbiskup uz suslavlje biskupa msgr. Josipa Mrzljaka, te druge svećenike i redovnike. Dolazak u Ludbreg za taj dan potvrdio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

U popodnevnom dijelu su u 13 sati euharistijsko klanjanje koje predvode bogoslovi-misionari Krvi Kristove, te u 14 sati, zatim u 15 sati križni put. Zlatna krunica bit će u 17 sati u crkvi, te sveta misa zahvalnica u 19 sati.

Grad Ludbreg u suradnji s Hrvatskim željeznicama i ove godine omogućio je besplatan prijevoz vlakom na relaciji Varaždin-Ludbreg-Varaždin i subotu 6. rujna i nedjelju 7. rujna. Polazak je svakog dana iz Varaždina u 8:20 sati, a očekivani dolazak u Ludbreg je u 8:45. Vlak iz Ludbrega kreće u 15 sati i stiže u Varaždin u 15:26.

Komentari