Koliko se Špancirfest promijenio u protekla dva desetljeća teško je čak i opisati riječima. No neke stvari ostaju kao stalna vrijednost, a jedna od najboljih je program na ulicama festivala, iz kojeg Špancirfest i vuče korijene.

Ulični performeri, “novi teatar”, kako god ih zvali, posebna su vrsta umjetnika, koja kombinira izvedbenu kreativnost, vrlo često cijeli splet nesvakidašnjih vještina te inovativnost i hrabrost jer između njih i publike nema nikakvih barijera niti posebnih scenskih pomagala.

Iako će program na ulicama biti bogat, izdvajamo nekoliko zanimljivih imena:

Stelzen Art

Štulaši su nezaobilazni dio vizure Špancirfesta. U kojem god ruhu i obliku nastupali, njihovi graciozni pokreti nekako pristaju uz povijesna i festivalski ukrašena varaždinska pročelja. Stelzen art već poznajemo, a na Špancirfest stižu u najekstravagantnijem izdanju do sada - raskošnim leptirima (ili vilama?) koji će krasiti tisuće vaših Instagram fotografija i sjećanja.

Damat Drummer

Ove se godine predstavlja Damat drummer, nevjerojatni ulični perkusionist čije su nastupe vidjeli prolaznici velikih trgova svih europskih velegradova, a nama stiže sa svojim  “street techno” programom. 

JOHNman - Living Doll Performer

Jeste li znali da postoji svjetsko prvenstvo za živuće statue? U tom se svijetu cijeni sposobnost da se minimalizmom pokrene maksimum kreativnosti i interakcije kod gledatelja, a JOHNman očito ima veliku sposobnost za to jer je svjetsku krunu osvojio ne jednom već dva puta.

Komentari

13.07.2019. 09:46h Zadnja izmjena: 13.07.2019. 09:48