omiljeni festival

Predstavljen program Špancirfesta: 500 programa u 10 dana, dolaze Baby Lasagna, Tony Cetinski...

Objavljeno: 28.06.2024. 11:59

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 12:02

Foto: Ivana Bertović

Ovogodišnje, 26. po redu izdanje najposjećenijeg uličnog festivala u Hrvatskoj - Špancirfesta u Varaždin stiže od 23. kolovoza do 1. rujna, a danas je predstavljen i kompletan program festivala.

Kako je istaknula direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, ove godine u deset dana festivala i u 18 zona posjetitelje očekuje preko 500 raznovrsnih programa, a što se tiče koncerata, na PAN pozornici podno bedema Starog grada će tako nastupiti Prljavo kazalište, MORT, Savršeni marginalci, Goran Bare & Majke, Baby Lasagna s predgrupom Dodger Artfool, zatim Tony Cetinski, The Fakin' Lajsne, simforniski rock spektakl "Rock Opera" te Psihomodo Pop.

Također, na pozornicu kod Vile Bedeković stiže i Josipa Lisac, 4 Tenora, Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice te Zoran Predin koji će izvoditi pjesme Arsena Dedića. Na istoj lokaciji izvodit će se i hit predstave poput "Maratonci trče počasni krug", "Tere i Luce", "Pljuska" te "Đurologija". Ovogodišnji Špancirfest također ima i dvije nove zone - Gaming zonu te Glamgarden.

- Danas je točno 55 dana do početka Špancirfesta, baz zajedničkog timskog rada nemoguće je napraviti ovakav projekt, ovakav festival kojeg u deset dana posjeti preko 330 tisuća posjetitelja. Mogu reći da smo sve odradili i sada preostaje očekivati samo da bude lijepo vrijeme, a ako nam i vrijeme bude u korist, vjerujem da smo na dobrom putu da i ove godine oborimo prošlogodišnji rekord - rekla je Toth.

'Svi nas žele kopirati, ali...'

Predstavljanju programa Špancirfesta, uz suorganizatore i sponzore, prisustvovao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Svi nas jako žele kopirati, ali nitko nema ono što ima Varaždin: jednu prekrasnu urbanu baroknu arhitekturu te smo time došli da imamo 18 minifestivala u jednom festivalu. Dolazi nam i preko 40 tisuća posjetitelja dnevno, organizirat ćemo zato prijevoz i parkinge po gradu. Svi Varaždinci uživaju u tom festivalu, nadam se da će uživati i gosti, stoga pozivam sve da dođu, razgledaju programe, svatko će zasigurno naći nešto za sebe! - rekao je Bosilj.

Cijeli program ovogodišnjeg Špancirfesta dostupan je na stranicama Turističke zajednice Grada Varaždina.

Komentari