dan turističkih vodiča

Pridružite se besplatnom turističkom vođenju uz zanimljivosti o 'vulici do cuga'

Objavljeno: 18.02.2023. 10:36

Zadnja izmjena: 18.02.2023. 10:36

Foto: Arhiva

U subotu, 25. veljače Varaždin će se pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča, te će varaždinski turistički vodiči sve zainteresirane besplatno provesti Kolodvorskom ulicom - vulicom do cuga.

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Povodom svojeg dana Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te Turistička zajednica grada Varaždina svim će Varaždincima i njihovim gostima tako pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin. Polasci u razgled kreću od fontane kod zgrade HNK u Varaždinu i to u 10 i u 11 sati.

Zašto se svako slovo i bez mikrofona čuje do zadnjeg reda balkona u HNK u Varaždinu, tko je sredinom 19. stoljeća bio najpoželjniji neženja u Varaždinu, kako je zajednica gledala na Židove, tko je najpoznatiji arhitekt secesije u Varaždinu, samo su neka od pitanja na koje će vodiči dati odgovore te uz još puno zanimljivih činjenica i anegdota šetnju od zgrade HNK u Varaždinu do Željezničkog kolodvora učiniti posebnom.

Komentari