PRIPREMITE SE ZA MINICE Zbog ovih loših navika vaše noge ne izgledaju dobro

Piše: evz/net.hr

Objavljeno: 22.04.2015. 14:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Izvor: Ilustracija

S dolaskom toplog vremena većina žena poseže za suknjama. Ipak, ne postoji ništa gore od lijepe suknje u kombinaciji s nogama u lošem stanju.

Proljeće je u punom jeku, kratke suknje preplavile su ulice i mnogo više vremena valja posvetiti svojim nogama, a ovo je pet svakodnevnih navika koje štete njihovom izgledu.

1. Izbjegavanje peelinga


I nogama je potrebna dodatna njega jer se na njima nalaze mrtve stanice kože koje je potrebno odstraniti. Peeling bi trebalo napraviti jednom tjedno, a kožu na nogama valja svakodnevno hidratizirati.

2. Nedovoljni česta promjena britvice


Dugotrajno korištenje jednokratnih britvica nikako se ne preporuča jer one s vremenom postanu tupe i grube prema koži. Isto tako, poželjno je koristiti pjenu za brijanje koja će britvici pomoći da glatko klizi niz kožu i ne ošteti je.

3. Ne adekvatno liječenje ogrebotina i ožiljaka


Teško je izbjeći pokoju ogrebotinu, mali ožiljak od brijanja, masnicu ili bilo koju drugu ozljedu koja ostavlja trag na nogama, a ako se iste pravilno ne tretiraju, ostavljaju ožiljke. Ne preporuča se uklanjanje krasti već ih treba pustiti da same otpadnu i tretirati ih odgovarajućim preparatima.

4. Previše sjedenja


Većina poslova zahtjeva dugo sjedenje pred računalom, a time je onemogućena pravilna cirkulacija pa noge i zglobovi često natiču. Više kretanja i kratka šetnja za vrijeme pauze mogu učiniti čuda za vaše noge.

5. Prekrižene noge


Ovom lošom navikom vršimo dodatni pritisak na vene. Zato treba izbjegavati ovu pozu i sjediti tako da noge budu pravilno ispružene ispred tijela.

 

Izvor: net.hr

Komentari