Projekt ''Varaždin na filmu'' na poklon za Dan grada Varaždina

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 15.06.2013. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Filmsko-kreativni studio VANIMA, Gradski muzej Varaždin i Hrvatska kinoteka Hrvatskoga državnoga arhiva pokreću projekt pod nazivom ''Varaždin na filmu''.

U suradnji s Hrvatskom kinotekom, krovnom institucijom u Hrvatskoj zaduženoj za očuvanje audiovizualne  baštine, VANIMA i GMV pozivaju građane da im pomognu u realizaciji projekta. Sve građane koji imaju stare filmske  zapise, snimljene do 70-ih godina prošlog stoljeća, o Varaždinu na filmskim  vrpcama mole da ih donesu u palaču Herzer, odakle će se poslati Kinoteci koja će sakupljeni materijal pregledati, ako je potrebno popraviti, a najzanimljivije dijelove  zaštitno presnimiti, te u digitalnom obliku pripremiti za prikazivanje.

Obzirom da je proces presnimavanja i digitalizacije vrlo osjetljiv i dugotrajan,  krajnji rok predaje materijala je 15. rujna 2013. godine, a filmske trake mogu se dostaviti u palaču Herzer (Franjevački trg 6) od utorka do petka od 9 do 17 sati, a u subotu i nedjelju od 9 do 13 sati.

''Varaždin na filmu'' gledat će se na Dan grada Varaždina, 6. prosinca u kinu Galerija, a originalne filmske vrpce biti će vraćene vlasnicima nakon finaliziranja filma.

Komentari