Prosinačka večer uz Adama Končića u Novom Marofu

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 23.12.2013. 18:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/TeVž

U srijedu, 18. prosinca, Končić je u Novom Marofu gostovao sa svojim pijanistom Oliverom Beloševićem.

U restoranskom ozračju posjetitelji su uživali u cabaretu "Noćas ću...", a prisutne dame Končić je oduševio s petnaest crvenih ruža.

Prvi put gostujete u Novom Marofu?
Ovo mi je drugo gostovanje. U sklopu šestog po redu glumačkog festivala u Krapini, koji je prije četiri godine predstave počeo razmještati diljem Hrvatskog Zagorja, gostovali smo u petnaest općina i gradova ne samo Krapinsko Zagorske županije, nego i Varaždinske, ali i Zagrebačke.

Kada ste shvatili da je upravo gluma vaš poziv?
Krajem srednje škole. Išao sam u gimnaziju u Zabok i dosta sam se bavio recitatorstvom, tako da se ljubav prema dramskom izričaju rodila negdje u trećem, četvrtom razredu. Onda sam imao sreće da me za Akademiju priprema Vlasta Knezović, i tako nisam ništa pauzirao nego sam Akademiju upisao odmah po završetku gimnazije 1995.

S kvartetom Gubec više ne nastupate?
Već dosta dugo sam izvan te priče... Kvartet Gubec će sljedeće godine navršiti deset godina postojanja. Prvih pet godina bili smo aktivni moj kolega Vid Balog i ja. Četiri godine unatrag kvartet ima novu postavu i iznjeli su još jedan novi album. No, ono što je definitivno obilježilo kvartet Gubec je postava Juci, Suhodolčan, Balog i Končić. Podigao nas je taj naš prvi album “Ak’ sem ti srčeko ranili” ili “Spoved”. Međutim, kada se to u mojem životu toliko intenziviralo, da sam počeo razmišljati da li odlaziti na koncerte kvarteta Gubec ili s druge strane igrati kazališne predstave, onda je to bio razlog da izađem iz kvarteta...

Ostatak intervjua s Adamom Končićem pročitajte u aktualnom broju Tjednika eVaraždin, kojega možete pronaći na više od 300 prodajnih mjesta širom županije...

Komentari