Kamo glavu okrenuti?

Pun kufer događanja za Varaždin i okolicu - evo naših prijedloga za izlazak

Ljeto je i vrijeme godišnjih odmora. Dok su neki već jednim korakom na moru, drugi koji su ostali doma ne moraju ništa žaliti, jer ovoga vikenda vas u Varaždinu i okolici očekuju brojna zanimljiva događanja.
Objavljeno: 29.06.2019. 08:53

Zadnja izmjena: 29.06.2019. 08:55

Foto: Arhiva

Ljeto je i vrijeme godišnjih odmora. Dok su neki već jednim korakom u moru, drugi koji su ostali doma ne moraju ništa žaliti, jer ovoga vikenda vas u Varaždinu i okolici očekuju brojna zanimljiva događanja.

Bit će tu svega, od koncerata, Županijskog i Dječjeg placa, Petrovo u Petrijancu i Trnovcu, konjičke igre i tako dalje, a mi ćemo vas podsjetiti na najvažnije: 

  • Varaždinska županija vas poziva na drugi Županijski plac koji će se održati od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu. Prilika za kupnju proizvoda lokalnih proizvođača iz Varaždinske i okolnih županija.
  • Također, na Gradskoj tržnici Varaždin se održava tradicionalni sajam rabljene dječje odjeće, obuće, igračaka i opreme, ponovno će se na varaždinskom placu održati danas od 16 do 20 sati. 
  • Nastavlja se i manifestacija Ljeto u Varaždinu, a na Kazališnom trgu od 10 sati očekuje vas nastup polaznika radionice sviranja gitare varaždinskog DND-a.
  • U 17 sati vas na Korzu vas očekuje dolazak sudionika Međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run 2019.
  • Na Stančićevom trgu će večeras nastupiti poznati stand up komičar Vlatko Štampar, a u sklopu Ljeta, u sportskoj dvorani u Graberju ovih dana održava se Women Futsal Week Summer Cup. 
  • U organizaciji Udruge mladih grada Novog Marofa „Mladi za Marof“, uz potporu Grada Novog Marofa i Biciklističkog kluba Maraton Beciklin danas će se održati 14. novomarofska biciklijada „Šic na bic“.
  • Ovog vikenda u Općini Trnovec Bartolovečki održat će se tradicionalna proslava povodom blagdana sv. Petra i Pavla – Petrovo. Proslava će se održati u Trnovcu, na prostoru Kopajca.Program proslave će početi danas 6. Memorijalnim malonogometnim turnirom ulica „Želimir Šilec“, od 14 sati. Nakon turnira, s početkom u 20 sati, pod velikim šatorom okupljene će zabavljati popularni tamburaški sastav „Gazde“.
  • Danas vas u Općini Petrijanec očekuju koncerti Mejaša i Mladena Grdovića povodom proslave Dana općine ili ti ga Petrovo. 
  • Sutra će se održati još jedna zanimljiva manifestacija - „Konjičke igre – Zelendvor 2019“ koje organiziraju udruga „Konj moj prijatelj“ i Općina Petrijanec.

Komentari