Drone Hunter, Emphasis, Sagan i Hesperian Death Horse oduševili publiku u Rogozu

Objavljeno: 05.05.2013. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Dragutin Kliček

U varaždinskoj podrumskoj sceni Rogoz održan je koncert bendova Drone Hunter, Emphasis, Sagan te Hesperian Death Horse.

Varaždinski underground klub (VUK) je, u suradnji s Koncertnim uredom, još jednom organizirao odličan koncert i druženje, što je bilo vidljivo po broju ljudi koji su došli i do kraja ispunili mjesto još jedne varaždinske veselice.

Prvi su nastupili Drone Hunter, instrumentalni stoner groove rock trojac koji je svojim zvukom oduševio publiku. Nakon ovog fantastičnog tria na pozornicu su se popeli čakovečki Emphasis koji su kombinirajući agresivne riffove, sanjarske tonove i poruke puštenih s filmova i dokumentaraca opet pokazali da su majstori audiovizualnog iskustva.

Ovi Čakovčanci su svojim nastupom predstavili i novi album- Gliding over all.

Sagan je treći bend koji se popeo na scenu. Ovo im je bio prvi koncert nakon godinu dana pauze, a publika je i ovaj put uglas pratila bend. Tako je, u doduše malo promijenjenom sastavu, potvrdio status miljenika Varaždinaca.

Šlag na torti spomenutog koncerta bili su zagrebački Hesperian Death Horse, eksperimentalni post-metal/sludge bend. Ovi su dečki svojim stihovima, tonovima i ritmom u Rogoz po prvi puta unesli svoju posebnu energiju.

- Oduševljen sam organizacijom koja je bila na vrhunskom nivou te publici koja nas je podržala - istaknuo je Sven Sorić, gitarist ovog benda kojem je ovo bio prvi posjet Varaždinu.

Tako je varaždinska podrumska scena još jednom, kroz svirku ovih bendova, potvrdila status kultnog mjesta.

Komentari