Slavljenički koncert Gospel ansambla Agape u Maruševcu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 15.09.2013. 20:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U velikoj dvorani Srednje škole i Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu u subotu, 21. rujna s početkom u 17 sati održat će se koncert u povodu 30 godina djelovanja Gospel ansambla Agape.

Koncert organiziraju ansambl Agape iz Zagreba i Kršćanska adventistička crkva, a ansambl ovim koncertom želi s prijateljima i ljubiteljima duhovne glazbe obilježiti 30 godina neprestanog djelovanja.

Sastav je osnovan 1983. godine i djeluje neprestano sve do danas, uz izmjene i dopune pjevača. Članovi ansambla Agape nisu samo izvođači ove posebne vrste duhovne glazbe, već vjeruju i prihvaćaju ono o čemu pjevaju. Vjernici su Kršćanske adventističke crkve. Dobrog su glazbenog obrazovanja, a njihov rad amaterskog je karaktera.

Iza njih je oko 400 koncerata, stotine pojedinačnih nastupa, mnoštvo humanitarnih koncerata u korist udruga, ustanova i pojedinaca, kao i brojna gostovanja širom svijeta.

Posebni gosti na koncertu bit će tamburaški orkestar iz Čakovca "Stjepan Bujan-Stipić" pod vodstvom Borisa Novaka, uz čiju će pratnju ansambl Agape izvoditi spletove gospela i crnačkih duhovnih pjesama iz svog repertoara i time predstaviti jedan neobičan glazbeni spoj.

Repertoar koncerta u Maruševcu sačinjavat će izabrani hitovi koje je ansambl izvodio tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja, a na programu će biti i brojne a cappella pjesme koje je ansambl izvodio proljetos u drugoj sezoni popularnog televizijskog glazbenog serijala "Do posljednjeg zbora".

Komentari