Slijedite modne trendove i zablistajte u večernjem izlasku

Objavljeno: 13.11.2015. 21:19

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 14:06

Foto: Ilustracija

Večernji make-up i odjevne kombinacije za izlazak pružaju mogućnosti eksperimentiranja i nezaobilazan su dodatak dobrom partijanju i opuštanju od napornog radnog tjedna. Donosimo provjerene trikove uz koje ćete zablistati ovog vikenda.

Vikend je već počeo, a ovog puta nam donosi nam mnoštvo sadržaja poput rock svirke, dobrih plesnjaka, Kandžije & Golih žena, predselekcije za Imagine festival te Sajma vjenčanja.

Vikend pred nama - mnogi će u našem gradu doći na svoje

Dnevni make up pretvorite u večernji

Nakon radnog dana i svih obaveza, žene često nemaju vremena ni volje ponovno se spremati na izlazak. Stoga je najjednostavniji način pretvoriti dnevnu šminku u večernju, a za to je potrebno svega nekoliko minuta. Ovisno o šminki koja se nosi tijekom dana, najjednostavnije je koristiti sjenilo, rumenilo i ruž te sve popularnije bronzere i highlightere. Tamnije sjenilo nanosi se na vanjski rub oka za tzv. smokey eyes efekt. 

Birajte boju sjenila prema boji očiju

Smeđim očima pristaju sve nijanse od zemljanih tonova do ljubičastih, plavih i zelenih nijansi. Zelene oči najbolje ističu ljubičasti i zeleni tonovi, dok će damama s plavim očima najbolje pristajati smeđe, sive i ružičaste nijanse. Nakon sjenila, nanesite olovku za usne i ruž, a šminku zaokružite bronzerom koji se nanosi na jagodice te highlighterom na mjestima koje želite istaknuti.

Poigrajte se jesenskim nijansama

Apsolutni hit ove je godine tamnocrveni ruž. S obzirom da je poznato da on vizualno smanjuje usne, odlična je alternativa koristiti sjajilo u istoj boji ili jednostavno iscrtati usne tamnijom olovkom.

Obucite se u skladu s trendovima

Lijepo vrijeme još nam nekoliko dana dopušta nošenje haljinica i laganije odjeće, a gledajući trendove modnih kuća, ove se jeseni i zime očekuje povratak sedamdesetih. U skladu s time vraćaju se karirani uzorci i dolčevite pa neke „stare“ stvari možete ukomponirati u cjelokupni outfit. Popularne su čizmice i gležnjače s resicama, kao i crvene cipele te haljine koje razbijaju jesensko sivilo.

Dizajneri su se također poigrali bojama te napravili ombre efekt na salonkama. Ipak, imajte na umu da je u večernjem izlasku najvažnije da cipele budu što udobnije. Što se tiče nakita, i dalje su u modi što veće naušnice i ogrlice, posebno ogrlica Diora s motivom „kragnice“. 

Komentari