Rock i hip hop koncerti na noćnoj Špancirfest Arena pozornici

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.08.2013. 12:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Pored izvrsnih DJ gostovanja na pozornici uz Dravu, ove će se godine od 26.8. do 28.8. špancireri moći zabaviti i uz koncerte grupe Sane, Kandžije i Gole žene te mnogih drugih bendova.

Iako u ponedjeljak, utorak i srijedu nema programa na glavnoj pozornici Špancirfesta, posjetitelji neće ostati zakinuti za cjelonoćne svirke popularnih bendova.  

U utorak 27.8., na Špancirfest Arena pozornici sve koji dođu "krstit" će Kandžija - najbolji freestyler na Balkanu, zajedno s bendom "Gole žene" i sa svojim glazbenim istomišljenikom Toxarom, s kojim je prošle godine objavio album "Zlatne žbice". Na albumu je gostovao čitav niz imena iz A lige domaće hip hop scene kao što su General Woo, Saša Antić (TBF), Krankšvester itd., a zvuk je klasični podrum (iako je sniman na tavanu), prljav i sirov kakav i treba biti, te po prvim kritikama najbolji reginalni hip hop albumu prošle godine.

Band "Gole žene" sačinjava pet glazbenika. Kandžija je izjavio da tako zovu jer su htjeli naglasiti "nenormalnu glupost privlačenja pažnje s golim ženama, novcem i skupim automobilima koja i dalje postoji na Balkanu".
- Na naše nastupe dolazili su čak i stariji muškarci sa sela koji ne znaju što radimo, misleći da će na koncertu zaista vidjeti gole žene.

Iza ovog dvadesetosmogodišnjeg repera iz Osijeka već je preko 500 nastupa u regiji i dva hvaljena albuma - "Narodnjaci" iz 2009. godine, te "Koktel od rakije" iz 2011., koji je ujedno i prvi konceptualni hip hop album na našem jeziku.

Ekipa će svirati uživo i najavljuje nezaboravan provod riječima:
- Jedva čekamo rasturit u Varaždinu! Bit će ovo pravo vatreno krštenje  - vidimo se na Areni. Krstit ćemo sve koji dođu, ja kao Rimokatolik, Toxara kao ministrant, a Gole žene kao zbor koji lijepo pjeva. Vidimo se u Varaždinu, idite u miru!

Kandžija će sigurno izvesti i jedan od svojih najvećih hitova - "Jelena" koji je na YouTube kanalu pregledan više od 618 tisuća puta, što je za jednog osječkog repera zaista reprezentativna cifra. O kakvoj se "plavuši" radi, pogledajte.

Žanrovskoj raznolikosti te će večeri na pozornici pridonijeti svojim nastupom Mecene, jazz rock bend iz Zagreba.

A za sve ljubitelje dobre glazbe i kvalitetne noćne rock svirke, sprema se prava poslastica uz najpopularnije domaće i strane stvari koje fenomenalno izvodi grupa Sane.

Oni sviraju i pjevaju. Mnogi ih hvale da su jedni od rijetkih hrvatskih glazbenika koji zvuče svjetski. Energičan zagrebački sastav osnovan je 1996. godine. Otkrio ih je kanadski lovac na talente i producent Steven Harmer, a ubrzo je došlo i do suradnje s Chrisom Lurch Rudycom (producentom koji je radio s imenima poput REM, The Cure, MC-5, Joe Satriani, Neil Young, Nirvana). Sastav je otad često mijenjao postavu, glazbeni žanr, čak i instrumente na stageu.

Na Špancirfest dolaze kao čvrsta postava koju čine: Nikola Marjanović (vokal, gitara), Drito Konj (bubanj, vokal, bas) i Sebastian Jurić – Seb (bas, vokal, violina, klavir). Njihova obrada “Someone like you” britanske pjevačice Adele, trenutno broji preko 200 tisuća pregleda na YouTubeu.

Koliko su fantastični uživo uvjerit ćete se na dan njihovog nastupa u srijedu 28. kolovoza.

Kao podrška na stageu, nastupit će i varaždinski JamIT, rock cover band sastavljen od nekoliko geekova, te rock DJ Demir.

Energija rock svirke osjetit će se i na nastupu uvijek popularnog gosta kojeg svi željno iščekuju - Maria Kovača. Nastupit će u ponedjeljak 26.8., a iako dolazi u solo DJ aranžmanu, bez ijednog od svojih bendova (D-Elvis, NimbusDei i Dada Jihad, Elvis cover band), uz njegov mix trash, rock, dance i oldies glazbe, nezaboravan provod je zagarantiran.
Pogledajte kako je to izgledalo 2012. na Areni:

Sva tri spomenuta dana pozornica Arene bit će rezervirana za plesanje i pjevanje cijele noći pa sve do izlaska sunca na rijeci Dravi, odnosno od 22:00 do 6:00 sati, te se svakako preporučuje dolazak.

Trenutno je dostupan ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 150kn, a nakon potpune objave programa i svih izvođača dostupne će biti i dnevne ulaznice po cijeni od 30 do 70 kuna, ovisno o danu programa. Možete ih nabaviti putem Entrio i Eventim prodajnih lokacija i online.

Komentari