Špancirfest Arena pozornicu otvaraju DJ Jean Marie K & Manu Lokole

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 01.08.2013. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Petak, 23. kolovoza u 22:00 sata Špancirfest pozornicu Arena kraj Drave otvara popularni afro francuski duo DJ Jean Marie-K i perkusionista Manu Lokole, miljenici hrvatske party publike još od devedesetih godina.

Valom pozitivne energije i plesne afričke magije i dan danas uspješno privlače velik broj starih i mladih generacija ljubitelja dobre elektronske plesne glazbe.

Ovaj povratnički nastup u Varaždinu nakon pune dvije godine, Jean i Manu posebno su nazvali "Another party with Love in Varazdin", te su najavili dulje glazbeno putovanje nego obično.

Na Špancirfestu dolazi kako bi podsjetio publiku na produkcijske suradnje s legendarnima Antoineom Clamaranom i Gregom Di Manom, a uz to će prezentirati i svoje najnovije produkcije te projekt Soundiata koji je pokrenuo sa Natalinom Nunesom.
Njihov glazbeni projekt je 100 posto underground Techno orijentiran, a prvo izdanje je izašlo je u svibnju 2013. na Tekkeman Records Miami.

 - Zaista sam sretan što ću ponovo svirati u jednom od meni najdražih gradova. Dugo sam to čekao. Budite spremni za ples, pokret i skakanje jer vam pripremamo nešto posebno – poručuje Jean Marie povodom dolaska na Špancirfest.

Kao DJ i producent ističe se stilom koji u sebi sadrži elemente afričke glazbe, a voli surađivati s američkim producentima, kao i engleskim izvođačima. Njegove stilove ipak možemo definirati kao techno, tribal techno i groovy house.
Surađivao je i s velikanima produkcije poput Joachimom Garraudom, Antoineom Clamaranom, Petrom Dundovom, i Gregom Di Manom, te radio remixe za Shazz i Salif Keita.

Kako je proputovao skoro cijelu Lijepu našu od 1996. godine do danas, svoju ljubav pokazao je i na profesionalnom planu. Njegova kompilacija "10+2 Years of Love with Croatia" specijalno je posvećena  hrvatskim obožavateljima za koje uvijek ponavlja kako su najbolji na svijetu.

I ove godine ponovno nastupa na respektabilnom Dimensions Festivalu u Puli uz imena poput Derrick May i MoodyMan.

Uz JMK-a na afričkim bongo bubnjevima svirat će Manu Lokole, perkusionist s bogatim iskustvom. Odrastao je na congosima francuskog otoka Martinique u Karipskom moru. Njih dvoje u duetu doslovno zvuče kao jedan i svaki put naprave fantastičnu zabavu.

Uz francuski duo kao DJ-i podrške nastupaju i Varaždinac Kay Zrill kao predstavnik popularnog Arena Cool Beat projekta, te veteran klubske scene DJ Marc Times iz Osijeka.

EarlyBird ulaznice za svih 10 dana festivala po samo 99kn su rasprodane. Trenutno je dostupan ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 150kn, a nakon potpune objave programa i svih izvođača dostupne će biti  samo dnevne ulaznice po cijeni od 30 kn do 70 kn ovisno o danu programa.

Možete ih nabaviti putem Entrio i Eventim prodajnih lokacija i online.

Komentari