doznajte

Špancirfest donosi veliku gastro novost - 'Špancir Burger Festival' te novosti u Vinskom gradu

Objavljeno: 01.08.2022. 10:40

Zadnja izmjena: 01.08.2022. 10:40

Nakon šest uspješnih izdanja, zagrebački "Burger Festival" po prvi put dolazi u goste Špancirfestu, a Kapucinski trg bit će njegov dom.

Kapucinski trg dobit će potpuno novu, "gastro-party" dimenziju. Na posebno uređenom prostoru smjestit će se kućice u kojima će ponajbolji majstori "flipanja" burgera te osmišljavanja nezaboravnih okusnih kombinacija svih deset dana Špancirfesta nuditi svoje vrhunske kreacije. Popratni program Špancir burger festivala uključivat će sve što treba da Špancir Burger Festival, osim mjesta gdje se uživa u slasnim okusima ponajboljih hrvatskih burgera, bude i mjesto redovitog druženja i zabave.

  • Reshetka i Picnic - Jedan od njih je višestruko nagrađivana Reshetka - festivalska varijanta ekipe iz Đurine Hiže, koja je na domaćem terenu. Morski vukovi stižu nam iz Zadra i zovu se Picnic - Mingle&Fun, a da su burgeri kod njih sočni baš kako treba, osjetit ćete čim ih kušate.
  • Mate Janković i 4burgers - Chef Mate Janković već je dobro znan na našim burger festivalima, a svoj je inspirativni pečat udario burgerima na kućici Institut za burger by Mate Janković. Po prvi put na špancirfestovskom Burger Festivalu čeka vas i novi burgerski koncept 4burgers koji je pripremio nešto novo - smash burger. U inozemstvu je već popularan, a sada ga mogu kušati i posjetitelji ovoga događanja.
  • BBQ Hot Yard, The Meat i Gingle Bells - Na kućici BBQ Hot Yard pozdravit će vas, kako ga od milja zovemo, dr. Baltazar. Za hedoniste s certifikatom gurmana i goste malih nogu pobrinut će se ekipa na kućici The Meat by Nenad Komes. Pripremaju mini burgere različitih okusa za ekipe, koje vole guštati u što više okusa i za malene da mogu smazat’ cijeli burgerčić. Također, Gingle Bells priprema pravo carstvo koktela.

Vinski grad donosi dvije novosti

Nezaobilazni dio hedonističkog istraživanja Špancirfesta je već legendarni Vinski grad. Atmosfera i topla, gostoljubiva energija Vinskog grada jedinstvena je, a još je zavodljivija otkada je, prošle godine, ta zona hedonističkog raja zauzela očaravajući zeleni prostor ispod samih moćnih zidina varaždinskog Starog grada. Vinski grad ove će godine ponovno biti smješten u razigrani i dinamični pejzaž perivoja ispred ulaza u predivnu varaždinsku tvrđavu, a donosi važne novosti - plaćanje karticama na kućicama te novi enogastro doživljaj sparivanja hrane i probranih vina iz ponude Vinskog grada. 

Komentari