jubilarno 25. izdanje

Špancirfest dostupan i kroz VR naočale, besplatan koncert održat će ovaj poznati strani bend

Objavljeno: 12.04.2023. 11:19

Zadnja izmjena: 12.04.2023. 12:01

Iako je do ovogodišnjeg Špancirfesta ostalo još 127 dana, danas je najavljen program jubilarnog 25. izdanja ovog popularnog varaždinskog festivala.

Kako je rekla direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, pripreme za ovogodišnji Špancirfest koji će se održati u razdoblju od 18. do 27. kolovoza počele su odmah po završetku prošlogodišnjeg izdanja festivala. 

- Špancirfest kao najdugovječniji hrvatski ulični program ove godine slavi 25. rođendan, a za to posebno izdanje donosi i jednu pravu glazbenu poslasticu na glavnoj Pan pozornici gdje će uz glavnog "headlinera" koncerte održati još sedam poznatih izvođača. Velika novost je i ta da će svi posjetitelji i turisti koji dođu u grad u bilo koje doba godine moći doživjeti ovaj naš festival kroz "virtual reality" naočale, što Špancirfest čini jednim od prvih festivala u Hrvatskoj koji će imati svoje VR izdanje - između ostalog, najavila je Toth.

Velik koncert kod Starog grada

Dodala je kako je Turistička zajednica nabavila troje naočale, od čega su dvoje dostupne za besplatno razgledavanje grada u radnom vremenu ureda TZ-, dok će jedne biti izložene u Gradskom muzeju gdje će se također moći posuditi. Gradonačelnik Neven Bosilj najavio je i prvog izvođača na Pan pozornici:

- Iako nemamo proračun, moramo organizirati Špancirfest jer je to jedan od najveih brendova grada Varaždina. Idući tjedan ćemo biti pametniji u vezi toga te sam uvjeren da će ovo biti najbolji i njaveći Špancirfest do sada. Napravit ćemo poziv za domaće izlagače kojima ćemo sufinancirati 50-70 posto troškova na festivalu. Lagano ćemo najavljivati izvođače, a onog kojeg danas najavljujem je Franz Ferdinand! - rekao je Bosilj.

Komentari