Hoteli popunili Špancir vikende, preko tjedna još ima mjesta

Objavljeno: 04.08.2011. 13:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: spicyhen.co.uk

Saznali smo za vas kakva je situacija s popunjenošću u hotelima u Varaždinu za Špancirfest, te koliko se gostiju očekuje.

Špancirfest varaždinskim hotelijerima svake godine nosi veću popunjenost kapaciteta. I ove su godine noćenja pojačana kroz dva vikenda Špancira i tjedan između njih, no tragovi recesije ipak su vidljivi.

- Imamo sreće što kod nas spavaju svi izvođači sa MTV pozornice. Osim toga, ponudili smo neke smještaje po akcijskim cijenama što je rezultiralo popunjenim vikendima, dok je tjedan još uvijek slabiji – ispričao nam je Boris Cimmerman, direktor ugostiteljstva u Hotelu Turist.

Od Hotela Istra saznali smo da im je posjećenost kroz Špancirfest konstantno pojačana te da ne osjećaju razliku između tjedna i vikenda.

Adrijana Hutinski iz Hotela Varaždin rekla nam je da im je drugi vikend Špancira u potpunosti popunjen, dok je situacija preko tjedna i prvi vikend nešto skromnija.

-  Ne očekujemo više puno rezervacija jer je do Špancira ostalo tek desetak dana, ali nadamo se gostima koji u hotel dolaze bez potvrđene rezervacije – dodala je Hutinski.

Iz Pansiona Maltar poručili su da se pojačanje prometa za vrijeme Špancira osjeća i ove godine, ali ipak ne dovoljno.

- Sezona je slaba sama po sebi, a ni popunjenost za vrijeme Špancira nije na razini proteklih godina – rekli su nam u Maltaru.

U Studentskom domu koji se za vrijeme Špancira pretvara u hostel rekli su nam da zasad još uvijek nemaju podatke o popunjenosti, ali znaju da će kod njih biti smješteni svi ulični izlagači i izvođači.

Na regionalnom nivou najviše uspjeha za vrijeme Špancira ima Spa & Golf Resort Sveti Martin koji u suradnji sa turističkom zajednicom Grada Varaždina provodi promotivnu kampanju ciljanu pretežito na strane goste, a nudi im i smještaj umanjen za cijenu prijevoza do Varaždina.

- Za vrijeme Špancira najviše nam dolaze Austrijanci i općenito strani posjetitelji, dok smo domaćim gostima predaleko pa biraju smještaj u gradu. Porast u broju rezervacija osjeća se već sada, a očekujemo i veliki broj late-bookera, posjetitelja koji rezervacije rade pred sam početak Špancira - ispričala nam je Manuela Novak iz Spa & Golf Resorta Sveti Martin.

Po prvi puta i kamp u Varaždinu

Na zelenom pojasu pored nove gradske sportske dvorane uz Dravu po prvi puta u sklopu Špancira postavit će se kamp za sve posjetitelje koji Špancir žele osjetiti i dan i noć svih 10 dana održavanja. Na ograđenom i osvjetljenom prostoru bit će smješteno više od stotinu Tuborgovih šatora, recepcija će raditi od 0 do 24 sata, dakle sve što zainteresiranima treba su vreća za spavanje i dobro raspoloženje.

Više na http://www.spancirfest.com/hr/tuborg-fest-kamp-uz-dravu

Komentari