Špancirfest: Večeras zvijezde dana - Laibach i Siddharta!

Objavljeno: 23.08.2014. 10:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon domaćih snaga urbanih glazbenika varaždinskih 90-ih godina i odličnog beogradskog zbora Viva Vox koji su prodrmali mnogobrojne špancirere na Stančiću, i drugog dana Špancirfesta čeka nas prava glazbena poslastica.

Na pozornici Stari grad večeras praše Siddharta i Laibach, a koncerti počinju u 21, odnosno u 23 sata.

Program drugog dana Špancirfesta počinje već od 10 sati ujutro raznim radionicama i predstavama u Parku kreative, a ulicama će probubnjati bubnjari iz Ravensburga.

Osim mnogih zabavljača, atrakcija na Franjevačkom trgu će zasigurno biti insekti u "ekstra large" veličini XL Insects iz Nizozemske, a svoj program započinju u 11 sati. U isto vrijeme će se na varaždinskom Korzu održati 14. susreti povijesnih postrojbi.

Večer je rezervirana za slovence Siddhartu i legendarni Laibach na Starom gradu.

Laibach je slovenski glazbeni sastav i jedan od najuspješnijih sastava s prostora bivše SFR Jugoslavije. Ove godine objavili su novi album „Spectre“ koji po mnogočemu označava novo poglavlje u povijesti Laibacha.

Velik i važan, ali usudili bi se reći i, opasan korak naprijed za grupu koja se politički nikad nije jasno opredijelila, ali je konstantno analizirala politiku kroz svoja djela. Sad je došlo vrijeme da se puno toga promjeni jer “Spectre” doslovce zvuči kao politički manifest u poetskoj formi.

S novim tekstovima i pjesmama Laibach, koji su uvijek djelovali kontroverzno ili odavali dojam da djeluju, jasno zauzimaju stranu i svjesno napuštaju udobnost svoje nekadašnje političke slobode i neutralnosti.

Komentari