Stefan Milenković i Tango Compas oduševili publiku u Varaždinu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.05.2014. 18:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Darko Gorenak

Iako vremenske prilike nisu bile naklonjene organizatorima glazbeno-scenskog spektakla "Večer tanga, strasti i vina" Rotary kluba Varaždin 1181, zbog čega je koncert Stefana Milenkovića i slovenskog ansambla Trio Compas preseljen iz dvorišta palače Sermage u malu dvoranu Sportske dvorane na Dravi, varaždinska publika imala je prigodu uživati u odličnom koncertu.

Kroz gotovo sat i pol glazbe posvećene tangu, Varaždinci i gosti Rotary kluba Varaždin 1181 imali su prigodu upoznati tango ne samo kroz poznate Piazzoline skladbe, već i upoznati povijest tog strastvenog plesa od njegove pojave do današnjih dana kroz muziciranje izvrsnih glazbenika i pjevačice Ane Bezjak koja je pokazala kako tango i odlično zvuči u pjesmama.

Osim iznimnog glazbenog doživljaja, publika je na ovom koncertu pokazala i svoju humanost, budući da će novac od prikupljenih ulaznica biti doniran Udruzi slijepih.

- Nakon svega što se sad događalo, ove glazbe koju smo slušali, mogu reći da mi je srce puno. Bio je ovo spoj vrhunskih glazbenika i ljudi koji su ovdje došli i pomogli našu akciju. S Udrugom slijepih smo dogovorili da ćemo sredstvima prikupljenim na ovom koncertu financirati edukaciju odnosno informatičko opismenjivanje njihovih članova - naglasila je nakon koncerta predsjednica Rotary kluba Varaždin 1181 Jasminka Porobija.

Slovenski ansambl Tango Compas čine svestrani slovenski koncertni harmonikaš Marko Hatlak, pijanist Marko Črnčec i kontrabasist Luka Herman Gaiser, a prije nekoliko godina s jednim od najpoznatijih svjetskih violinista Stefanom Milenkovićem najprije su započeli projekt Tango story, koji je sada promijenjen u novi koncept koji omogućava glazbenicima nove izvodilačke mogućnosti.

- Bilo je sjajno. Cijeli je projekt proslava dobre energije, zabave i glazbe koja se odmah nekako povezuje sa srcem i dušom. Mislim da bolje nije moglo - rekao je Stefan Milenković, kojeg su još od djetinjstva proglašavali "čudom od djeteta", a danas iza sebe ima brojne nastupe širom svijeta, nagrade i pedagošku karijeru na sveučilištu u SAD-u, a uz to aktivno se bavi humanitarnim radom. Kako je rekao, tango je otkrio kada je počeo učiti njegove plesne korake, što je i pokazao Varaždincima i njihovim gostima zaplesavši pred kraj koncerta.

"Večer tanga, strasti i vina" bila je prigoda i za promociju novog nosača zvuka ovog zanimljivog tango glazbenog projekta, koji će u ljetnim mjesecima Milenkoviću i ostatku tango "ekipe" donijeti dosta nastupa i predstavljanja, ali i novih simpatija kod publike.

Komentari