bogat program

Sutra počinje KVART festival na livadi u sklopu tvornice Varteks

Objavljeno: 05.06.2024. 18:15

Zadnja izmjena: 05.06.2024. 18:21

U Varaždinu sutra počinje KVART, glazbeni festival koji u svojem šestom izdanju dovodi 20-ak izvođača iz Hrvatske i regije s headlinerima Grše, Ida Prester & Lollobrigida, Jonathan i Buntai, ali i donosi zanimljiv side program.

KVART će biti održan od 6. do 8. lipnja na velikoj livadi u sklopu tvornice Varteks. Ulaz na festival smješten je u Zagrebačkoj 94 (kod Varteks Outleta), kod rampe koju koriste i sami djelatnici Varteksa. KVART festival otvara svoja vrata sutra koji je besplatan za sve posjetitelje. Od 17 sati kada će krenuti paneli u sklopu WMN Amplified programa koji vodi Umjetnička organizacija Favela i varaždinska kantautorica Fani Solomun. Fokus je na ženama u glazbenoj industriji, umrežavanje glazbenica i glazbenika te razvoj na profesionalnoj razini.

U 19:30 sati počinje panel rasprava „Europski parlament x Mladi“ u sklopu koje će gostovati kandidati za Europski parlament, a svoj dolazak potvrdili su Nina Skočak, Dalija Orešković, Ladislav Ilčić i Borna Lozo. Kandidati će predstaviti svoje politike i programe, a publika će imati priliku postaviti im pitanja uoči izbora za Europski parlament. Nakon panela, od 21 na KVART stage stupa Scifidelity Orchestra. U svom stilu svirat će hitove Massima, Dine Dvornika, Olivera i drugih velikana hrvatske glazbene scene. Slijedi after s ninivom koja također dolazi u sklopu WMN Amplified programa.

Petak i subota dan za koncerte

Petak je dan rezerviran za trap i hip-hop predstavnike mlađe generacije Grše i Buntai te mladi izvođači sa sjevera Hrvatske nac. i Vano. Varaždinskoj će se publici prvi put predstaviti i kantautorice iz WMN Amplified bazena: tam (Srbija), Fani Solomun (Varaždin), Dina Jashari (Sjeverna Makedonija), LAV (Slovenija). Subota na KVART-u donosi indie i rock predstavnike Idu Prester & Lollobrigidu, riječki Jonathan, zagrebački duo cura i dečko, a prvi put u Varaždinu sviraju Slovenci morvern, te mladi bendovi Kal's Penny, Soba 9 te John Morrow & The Electric Odyssey.

Od drugih aktivnosti su Q&A s PR-ovcem Baby Lasagne Krešimirom Šustićem koji će ispričati svoje iskustvo rada s Eurovizije i rada s Baby Lasagnom. Tu su i radionice disc golfa, turnir u malom nogometu, LOOP Silent Party, karaoke, kao i Afteri powered by Sky s glazbenicima SZCH, Viatori i Niki Peducci.

Komentari