Trikovi: kako se savršeno našminkati za posao?

Objavljeno: 18.10.2015. 19:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Većina žena, bilo zbog poslovnih ili privatnih obaveza, jednostavno ne stigne odvojiti vrijeme za šminkanje ili misli da je potrebno mnogo poteza za savršen make - up. Donosimo jednostavne trikove pomoću kojih svaka žena može zablistati, a da ujutro ne potroši previše vremena.

Poslovni make up znatno ovisi o samom poslu ili prilici za koju se spremamo, ali sigurno je da treba biti lagan, diskretan i neupadljiv. To znači da se treba fokusirati na dvije stvari, a to su: prikrivanje nedostataka te isticanje prednosti, ali i imati na umu izreku – manje je više.

1. Skrivanje nedostataka

Za umorne oči, ali i sve ostale nedostatke, spas je korektor. Najbolji nisu ujedno i najskuplji, a važno je odabrati onaj koji odgovara prirodnoj boji vaše kože. Vodite se sljedećim načelima: zelena boja pomaže kod crvenila, ljubičasta kod žutih tonova na koži, žućkasti kod podočnjaka ili tamnijih tonova, bijeli za isticanje (npr. u unutarnjim kutevima oka) ili neutralni u boji vaše kože.

Ključ nanošenja je hidratizacija kritičnog područja nekom kremom te nanošenje kistićem, a zatim fiksiranje mineralnim ili puderom u prahu. Korektor se često može nanositi i samostalno, dok preteške podloge mogu dodatno pogoršati situaciju. Spas je i spužvica ili beauty blender kojom se korektor ili podloga mogu lako nanijeti. Najviše vremena trebalo bi utrošiti upravo na podlogu i lice, dok se oči mogu istaknuti samo maskarom.

2. Pravilno isticanje očiju

Ukoliko imate vremena za kompliciraniji make up za oči, slijede sljedeći savjeti. Kod korištenja tuša, bolje je da crta bude što tanja, ali ukoliko niste vješti s tušem, možete koristiti tuš u olovci ili crnu olovku, koja se kasnije razmaže kistićem za lagani smokey eyes. Od sjenila, u obzir dolaze neutralni zemljani tonovi, a ukoliko niste vični sjenčanju očiju, preporuča se korištenje dva tona, svjetlijeg bež na cijelom kapku te na području pregiba sjenilo srednje smeđe boje.

3. Trik za duge trepavice

Većina vizažista, kod pitanja koji je proizvod za oči najvažniji, spominju uvijač za trepavice kojim se podižu trepavice i povećavaju oči. Za dulje trepavice može se koristiti ricinusovo ulje, koje navodno svakodnevnim korištenjem daje izvrsne rezultate. Nakon toga nanosi se maskara u nekoliko slojeva. Za neke će žene dovoljno biti koristiti samo maskaru, pogotovo uz naglašenije usne.

4. Postojan ruž

Ruž bi, uz podlogu ili puder, trebao biti skuplji proizvod u vašoj kozmetičkoj torbici. Crveni, jaki ruž najteže se nanosi, stoga je bolje koristiti laganiji ružićaste ili smećkaste nijanse. Preporuka je, prije nanošenja, nanijeti olovku sličnu boji ruža ili korektor, a zatim ruž koji će biti postojan nekoliko sati. Za poslovne prilike preporučaju se mat nijanse, nikako ne šljokice ili sjajila.

5. Jednostavnost

Prirodna ljepota i dalje je u modi, stoga se možete odlučiti i na vrlo lagani make up, poput nanošenja samo BB kreme koja ujedno i njeguje, ili bronzera. U svakom slučaju, potrebno je koristiti kvalitetnu preparativnu kozmetiku za savršen ten. U svakom slučaju, za radno okruženje šminka i nije najvažnija, stoga birajte onu u kojoj se najbolje i najprirodnije osjećate.

Komentari