U Dućanskoj vremeplov Varaždinskih mažoretkinja kroz povijest

Objavljeno: 23.08.2014. 18:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinske mažoretkinje

Izvor: Izlog u Dućanskoj

Varaždinske mažoretkinje, koje ove godine obilježavaju svoju 20. obljetnicu, dvostruko se predstavljaju na ovogodišnjem Špancirfestu. Naime, u Dućanskoj ulici u središtu grada, u izlogu stare varaždinske kišobranarne, predstavljen je presijek stvaralaštva i aktivnosti mažoretkinja od 1994. do 2014. godine.

Prve uniforme i obuća, štapovi i zastave te brojne fotografije svjedoče o nebrojenim nastupima i angažmanima Varaždinskih mažoretkinja, kroz koje je u protekle dvije dekade prodefiliralo 500-tinjak djevojčica i djevojaka iz Varaždina i okolice.

Povodom obilježavanja svoje dvadesete obljetnice Varaždinske će mažoretkinje obuti nove čizme, napravljene u varaždinskoj tvornici obuće Midal, u kojima će prvi put nastupiti na 11. Reviji mažoret timova u sklopu 16. Špancirfesta u subotu 30. kolovoza prijepodne, kada im u goste dolazi 200-tinjak mažoretkinja iz cijele Hrvatske. Među njima že posebnu pozornost ove godine zasigurno izazvati atraktivne Lošinjske mažoretkinje koje će na Špancirfestu boraviti puna tri dana.

Središnju pak proslavu i obilježavanje 20. rođendana Varaždinske mažoretkinje planiraju uz blagdan Svetog Nikole, kada u Koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta pripremaju svečanu akademiju i retro pogled na protekla dva desetlijeća.

Varaždinske će mažoretkinje u ponedjeljak 25. kolovoza u 12 sati na varaždinskom groblju položiti cvijeće i zapaliti svijeću svom osnivaču i dugogodišnjem voditelju Anđelku Zorkoviću, na dan obilježavanja treće obljetnice otkako je preminuo.

Komentari