pod okriljem Varaždinske glazbene udruge

Upoznajte 11 prekrasnih djevojaka ženske vokalne skupine Erato

Objavljeno: 21.06.2017. 20:16

Zadnja izmjena: 21.06.2017. 20:23

Foto: facebook

Ženska vokalna skupina Erato postoji nešto manje od dvije godine i djeluje pod okriljem Varaždinske glazbene udruge. Pjesme koje izvode su u a cappella verziji, ali i s instrumentalnom pratnjom (klavirom i gitarom) ili tamburaškim orkestrom.

Ovu skupinu čini 11 prekrasnih djevojaka, a to su redom: Tea Novoselec, Kristina Jurjak, Sandra Carić Radujković, Mateja Martinčević, Valentina Žmegač, Natalija Jovan, Andreja Martinčević, Lana Bosilj, Martina Plemenčić, Kristina Kapitarić i voditeljica Ana Kranjčić, koje dolaze iz našeg varaždinskog kraja. Djevojke kažu da imaju bogat repertoar pjesama, pjevaju na različitim svečanostima, a pjesme prilagođavaju ovisno o prostoru, vremenu i događaju na kojem pjevaju. Ove godine bile su vrlo aktivne, a čuti ih se može na različitim koncertima, vjenčanjima, misama, klapskim večerima i svečanim prigodama diljem Lijepe naše. 

Budući planovi

Planovi koje ove djevojke imaju za budućnost su veliki, ali ne i nedostižni. Želja im je i dalje se usavršavati, pjevati ne samo nove skladbe već i obrade poznatih i manje poznatih pjesama, surađivati s drugim društvima koja njeguju zborsko i klapsko pjevanje.
Najveća nagrada im je, kako kažu, zadovoljstvo publike koja im daje motivaciju i podršku za daljnji rad, ali i naravno, zabaviti se, provoditi vrijeme zajedno kroz druženje i pjesmu.

Komentari