Valentinovski vikend uz plesne razglednice i filmske predstave

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 09.02.2014. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Praznik zaljubljenih donosi nam i osebujni „Valentinovski vikend“ u Kinu Galerija koji započinje u petak 14. veljače u 17.30 predstavljanjem Varaždinske plesne razglednice nastale u suradnji Centra izvedbenih umjetnosti Varaždin i Turističke zajednice grada Varaždina.

Potom u 18 sati CIU Varaždin sve posjetitelje časti s filmom Streetcar, plesnim dokumentarcem.

U 19 sati u suradnji s Varieteom osigurano je prikazivanje filma Hrđa i kost, francuske ljubavne drame iz 2012. godine o jednoj od najljepših i najjačih ljubavnih priča zabilježenih kamerom u zadnje vrijeme. Ali se seli na jug Francuske kako bi se brinuo o svom sinu kojeg jedva poznaje. Useli se u garažu svoje sestre i zaposli kao izbacivač u lokalnom noćnom klubu. Tamo upozna Stephanie, prekrasnu samouvjerenu ženu koja radi kao trenerica kitova ubojica. Nakon stravične nesreće, ona ostaje prikovana za invalidska kolica. Njihova veza postaje sve dublja nakon što joj on počne pomagati da ponovno počne živjeti...  Ulaznica košta 15 kuna, a za parove samo 20 kuna.

Izgubljeni u prijevodu

Subota u 19 sati donosi film Sofije Coppole “Izgubljeni u prijevodu”. U glavnim ulogama su Bill Murray (Bob) i Scarlett Johansson (Charlotte), dvoje usamljenih Amerikananca u Tokiju. Bob je filmska zvijezda čija slava polako blijedi, a u Japanu snima spot za whiskey, dok je Charlotte mlada žena koja je u Tokio stigla sa suprugom fotografom. Slučajno se susreću u hotelskom baru, a njihovo druženje uskoro prerasta u iznenađujuće prijateljstvo.

Na prvi pogled, mlada Charlotte i sredovječni Bob nemaju gotovo ništa zajedničko, osim što govore istim jezikom. Okruženi Japancima, izgubljeni u vlastitom i tuđem svijetu, uspostavit će posebnu vezu koja vjerojatno neće potrajati, ali će u njihovim sjećanjima živjeti zauvijek... Film je osvojio Oscara za najbolji scenarij te nominacije za najbolju režiju, film i glavnu mušku ulogu.  Ulaznica stoji 10 kuna.

Crni Orfej

Klasična nedjelja u valentinovskom vikendu u 18 sati donosi drugi film Variete ciklusa Bajke i mitovi “Crni Orfej”. Transpozicija legende o Orfeju i Euridiki odvija se u vrtoglavom ritmu sambe, u slikovitom okviru karnevala u Rio de Janeiru.

Film je osvojio Grand Prix u Cannesu 1959. i Oscara za najbolji strani film. Gorkoslatka romantična tragedija šarmira publiku jarkim bojama, dinamičnom radnjom i prije svega glazbom. Svijet je upoznao bossa novu kroz „Crnog Ofeja". Glavne uloge tumače neprofesionalni glumci, nogometaš i plesačica, no njihova interpretacija je toliko iskrena i energična da ovu priču o ljubavi i sudbini čini filmom koji se ne smije propustiti.
Predstavu možete pogledati uz kupnju ulaznice koja stoji 10 kuna.


Komentari