Večer za „5“ u Art Drive-inu na parkingu Studentskog doma

Objavljeno: 01.09.2012. 17:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Nakon Čakovca i Lepoglave, večeras u 23 sata i u Varaždin stiže osebujni mobilni kinematograf Guerrilla Art Drive-in koji će znatiželjnike zabaviti na parkingu Studentskog doma.

Guerrilla Art Drive-in (GADI) je suradnički umjetnički multimedijalni projekt slovenskih i hrvatskih umjetnika.

Baziran je na multimedijalnim izvedbama u javnom prostoru, koje u sebi spajaju elemente gerila umjetnosti, eksperimentalne glazbe te umjetničkih filmova.

Treba znati da projekt uglavnom krase - “Uradi sam” metode. Inače, Guerrilla Art Drive-in projekt dio je MOBMOV CRO, prvog oficijelnog autokina koje se sastoji od jednog kombija; jednog projektora; jedne glazbene skupine i jednog radijskoga odašiljača. To je sasvim dovoljno da se uprizori spektakl koji nastaje nakon što počne projekcija filma iz kombija koji je parkiran ili se laganom vožnjom kreće na lokaciji gdje postoji mogućnost parkiranja automobila posjetitelja.

Film pratite baš kao i u američkim drive-in theater, iz vlastitog automobila. Glazbu pak izvode umjetnici u kombiju, a ona se putem radio odašiljača direktno prenosi na vaš auto radio, mobilni telefon sa radio prijemnikom, ili radio prijemnik.

Stanica, odnosno frekvencija koju trebate izabrati bit će objavljena neposredno prije projekcije.

Komentari