maskiranje za fašnik

Veselo je danas bilo u novootvorenom vrtiću „Škrinjica“ u Vidovcu

Piše: eMagazin

Objavljeno: 16.02.2021. 14:33

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 14:34

Novootvoreni Dječji vrtić „Škrinjica“ u Vidovcu danas je posebno radostan i pun pozitivne energije koju su stvorila djeca i odgojitelji organiziranjem karnevala u holu Vrtića gdje su sudjelovale četiri odgojne skupine.

U veseloj, dinamičnoj, raspjevanoj i rasplesanoj atmosferi uz glazbu, ples i različite društveno-zabavne igre obilježene su maškare. Mašte nije nedostajalo jer su se mogle uočiti raznovrsne šarene maske. Djeca su iskazivala pozitivne emocije, uživala su u aktivnostima te su svojim smijehom i dobrim raspoloženjem uveseljavali ostalu djecu i djelatnike Vrtića.

Aktivnostima maskiranja kod djece potiče se smisao za humor, kreativnost, osobnost, originalnost, potreba za zabavom, ali i prilika za oslobađanje straha od nepoznatog, maskiranog, neobičnog. Nošenjem maski djeca stječu samopouzdanje, emocionalnu sigurnost, spontanost i kreativnost. Između ostalog, djeca na taj način upoznaju i njeguju naše tradicionalne običaje te su nakon karnevala imala prilike zasladiti se i uživati u tradicionalnim poslasticama krafnama koje su pripremile naše vrijedne kuharice.

Komentari