hrvatska čipka

Video - Lepoglavske čipkarice pozvale Baby Lasagnu u Lepoglavu, evo što im je odgovorio

Objavljeno: 18.05.2024. 10:08

Zadnja izmjena: 18.05.2024. 10:08

Nakon što je najavljen dolazak Baby Lasagne na ovogodišnji 26. po redu Špancirfest, lepoglavske su ga čipkarice pozvale i u Lepoglavu.

Kako prenosi Nova TV, povod ovom pozivu bio je "zaštitni znak" našeg predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu - kukićani tabletići i hrvatska čipka, a ravnateljica zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić istaknula je kako postoji sličnost između grafičkog prikaza čipke na pozornici Baby Lasagne i lepoglavske čipke.

- Nije riječ specifično o lepoglavskoj čipki već nečem vrlo sličnom. Od prije znamo da su lepoglavska, paška i hvarska čipka na UNESCO-voj listi nematerijalne baštine čovječanstva i smatramo da je ovo bila odlična promocija, kako za čipku tako i za tu UNESCO-vu povelju. Pozivamo Baby Lasagnu da nas dođe posjetiti tu u Lepoglavu, a možemo mu i načipkati što god poželi - rekle su čipkarice, a Baby Lasagna im je odgovorio:

- Ako budem došao do Lepoglave, sjetio bih ih se, a ono što bih ja volio da mi se ishekla je ili maca ili Gospa ili tako nešto, to bi bilo "cool" - rekao je.

Komentari