Vindiland - Dječji svijet na varaždinskom Starom gradu

Objavljeno: 22.08.2014. 16:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Kao generalni sponzor Špancirfesta, varaždinskog festivala uličnih šetača koji je na rasporedu od 22. do 31. kolovoza, Vindija i ove godine predstavlja svoj program namijenjen najmlađima.

Šesnaesto izdanje Špancirfesta, najpoznatijeg hrvatskog festivala uličnih šetača, Vindija obilježava uveseljavanjem mališana u Vindilandu, dječjem svijetu koji i ove godine na prostoru varaždinskog Starog grada donosi brojne zanimljivosti.

Pokraj Lančane kule mali Vindijanci mogu naučiti osnovne plesne korake te se rekreirati uz tečaj zumbe, a tu je i neizostavna Vindiland crtaonica. Glavni prostor Vindilanda ove je godine ispunjen programima na vodi, skakalicama, toboganima i drugim zanimljivim atrakcijama koje su posjetiteljima dostupne svakog dana festivala od 10 do 12 te od 17 do 21 sat.

Tijekom vrućih ljetnih popodneva posjetitelji Vindijine zemlje igre, plesa i zabave mogu se osvježiti uz Vindiland vodenu pustolovinu! Ovaj atraktivni dio programa donosi uživanje u laganoj vožnji bazenom s pedalinama, a tu je i bazen s velikim vodenim loptama u kojem će se vidjeti tko je pravi majstor održavanja na vodi.

Svaka čarobna zemlja ima i svoje dvorce pa su se tako u Vindilandu našle čak tri utvrde za najmlađe u sklopu programa Crispy zabava. Ovdje su svoje mjesto našli i uvijek popularni tobogani, a za one koji umjesto skakanja biraju vježbanje preciznosti Vindija je pripremila mini golf teren.

Ovim popularnim "napuhancima" i sportskim aktivnostima pridružio se i Iso sport adrenalin bungee trampolin te paintball s lopticama.

Na ovogodišnjem Vindilandu prisutni su i neki od njegovih prijašnjih stanovnika kao što su Vindino maskote te atrakcije Zarobljeni u jantaru i Vindino mobil, uz koje se posjetitelji mogu fotografirati.

Dinamičan raspored upotpuniti će i brojni gosti Vindilanda, među kojima su i članovi Vindijinih sportskih i umjetničkih klubova, a jedan od vrhunaca programa svakako je Milk night, glazbeno – scenski spektakl posvećen mlijeku temeljnom proizvodu koji je predviđen za drugi petak Špancirfesta, 29. kolovoza.

Prema dobrom starom običaju, Vindija je za Špancirfest pripremila i svoj Freska jogurt s okusom jagode na čijem je pakiranju apliciran logotip festivala. Stoga je za vrijeme trajanja Špancirfesta Vindijino najpopularnije izdanje Freska voćnih jogurta poznato kao Špancir jogurt.

Komentari