obećavajuća godina

Volite produžene vikende? Evo koliko prilika za spajanje donosi iduća godina

Objavljeno: 08.11.2021. 11:47

Zadnja izmjena: 08.11.2021. 11:47

Kalendar za 2022. godinu, što se tiče spajanja radnih dana s vikendom i samim time stvaranja produženih vikenda, izgleda prilično obećavajuće.

Prema analizi novinara Slobodne Dalmacije, već duže vrijeme nije bilo prilike za spajanje blagdana i praznika s vikendom. Tako iduće godine prva prilika biti za blagdan Tri kralja koji pada na četvrtak. Uskrsni ponedjeljak dolazi u ponedjeljak 18. travnja, dok na žalost Praznik rada 1. svibnja pada na nedjelju. Ipak, praznik Dana državnosti 30. svibnja dolazi u ponedjeljak - sjajna prilika za mini odmor na kraju mjeseca.

Tijelovo pada u četvrtak, 16. lipnja te postoji mogućnost da se spoji s nadolazećim vikendom. Nakon njega, 22. lipnja dolazi Dan antifašističke borbe koji pada na srijedu. U srpnju nema nijednog blagdana ni praznika, no Oluja, odnosno Dan pobjede 5. kolovoza, događa se u petak, a Velika Gospa je 15. kolovoza u ponedjeljak. Blagdan Svih svetih pada na utorak, a za kraj godine, Božić je u nedjelju, no blagdan Svetog Stjepana pada na ponedjeljak, 26. prosinca. 

Komentari