Varaždin

Za vikend ste u Varaždinu? Evo nekoliko ideja kamo poći...

Objavljeno: 07.07.2023. 18:15

Zadnja izmjena: 07.07.2023. 18:22

Počinju srpanjske vrućine, no u Varaždinu ih je ovog vikenda lakše prebroditi zahvaljujući brojnim događanjima u gradu.

Idealno mjesto za jutarnje subotnje sate uz kavu i varaždinski klipič su varaždinski trgovi, do kojih dopire glazba koja se širi s balkona Županijske palače od 10,30 sati, a s palače Sermage od 11 sati. Pravi mali spektakl u varaždinskoj katedrali priprema, pak, orguljaš Višeslav Jaklin, koji od 12,30 sati izvodi popularnu glazbu, najavljuju iz Turističke zajednice grada.

Društvo turističkih vodiča Varaždin nastavlja besplatna tematska vođenja subotom, a ovog vikenda čekaju sve zainteresirane ispred Gradske vijećnice od 10 sati i to s temom "Pred zakonom".

Osim smjene straže, popularni purgari točno u podne izvode glasni pucanj iz topa, a jutra su zanimljiva i uz prezentacije i radionice tradicijske kulture na obližnjem Trgu tradicijskih obrta. U subotu ujutro od 10 sati radionicama licitarstva pridružit će se i udruga Pčelara online.

Gradska tržnica Varaždin u subotu će u Šenoinoj ulici ugostiti brojne izlagače na Sajmu antikviteta, dok Udruga Pivara Sjevera kod Arene Varaždin priprema 5. UPS fest - festival i natjecanje kućnih pivara, koji počinje od 15 sati. 

Na novouređenom Habdelićevom trgu, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, u subotu navečer nastupa grupa Romantix, a vikend večeri završavaju s nastupima DJ-eva u sklopu Ljeta na Stančiću.

Komentari