Završio Špancirfest - tisuće trenutaka i doživljaja za pamćenje

Objavljeno: 01.09.2014. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Koncertima Silentea i Parnog valjka na Starome gradu, nastupima Pavela na Stančiću i varaždinske jazz/soul/funk atrakcije Groove On u Županijskoj palači jučer je završio 16. Špancirfest.

>> FOTO: Varaždin pjesmom protiv kiše zatvara ovogodišnji Špancirfest

>> FOTO: Parni valjak i špancireri uglas pjevaju na Starom gradu

- U proteklih deset dana Varaždin je, kao i svake godine, potvrdio svoju ulogu središnje, najpopularnije i najraznovrsnije kulturno-turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske. Posebno je važno naglasiti da je Festival dobrih emocija i u svojem šesnaestom izdanju nastavio razvijati se, mijenjati, nadograđivati se i oplemenjivati usprkos svim objektivnim problemima kakve slične, o tržištu ovisne manifestacije, imaju - ističu iz Turističke zajednice Grada Varaždina te dodaju kako je bogat, raznovrstan te stilski i generacijski široko profilirani program bio sastavljen tako da zadovolji široku lepezu najraznovrsnijih ukusa.

- Programski, 16. Špancirfest je ponudio do sada možda i najviši standard koncertnih, kazališnih i uličnih programa. Na pozornicu na Starome gradu, Stančićevom trgu, u Županijskoj dvorani, na Korzu te na Arena pozornici penjali su se glazbenici i izvođači koji spadaju u sam vrh svojih niša, bilo da se radi o velikim i utjecajnim regionalnim bendovima, kultnim svjetskim izvođačima ili vrhunskom orkestru koji je svirao najpoznatije klasične arije i skladbe. Produkcijski, Špancirfest se u 2014. potpuno izjednačio sa svjetskim standardima uvjeta u kojima se programi odvijaju i konzumiraju na svim pozornicama i lokacijama. Promocijski, Špancirfest je kroz sve medijske kanale, društvene mreže i u svim raspoloživim formatima kreirao snažan medijski interes ne samo za sam festival, već i za Varaždin kao destinaciju što ima gotovo nemjerljiv promotivni i marketinški efekt - napominju iz TZ Grada Varaždina.

Istaknuli su također kako je Varaždin, zahvaljujući uvelike Špancirfestu, sada već čak i izvan hrvatskih okvira, sve snažnija kulturno-turistička destinacija, čiji image i status uvelike nadilazi njegovu veličinu.

- Kroz deset dana festivala, Varaždin živi i pulsira kao kakav europski velegrad te, zahvaljujući kozmopolitskom duhu, skladu arhitektonskog nasljeđa i jedinstvenom životnom stilu, ostaje u sjećanju kao toplo, kreativno, zabavno mjesto vrijedno ponovnog posjeta. Turiste u grad ne vraćaju samo lijepe palače i parkovi, već spoj viđenog s doživljenim, a Špancirfest pruža doslovno tisuće trenutaka i doživljaja za pamćenje - osvrnuli su se na ovu najpoznatiju varaždinsku manifestaciju gradski turistički djelatnici.

Komentari