potpisani ugovori

Županija turističkim agencijama i event industriji dodijelila 300 tisuća kuna pomoći

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.03.2021. 12:42

Zadnja izmjena: 17.03.2021. 14:12

Danas su predstavljeni rezultati Javnog poziva Varaždinske županije za dodjelu potpora za turističke agencije i pomoćne djelatnosti u izvođačkoj umjetnosti.

Na poziv se prijavilo osam turističkih agencija te sedam obrtnika, a Županija je za ove potpore osigurala 300 tisuća kuna. - Na naš poziv se prijavilo ukupno osam turističkih agencija sa 26 programa. Event industrija u koju spadaju i kulturnjaci, i festivali je također bila pogođena krizom, pa smo tako pomogli i sedmero obrtnika koji su se javili na raspisani poziv. Nadam se da je ovo prvi i posljednji puta da raspisujemo ovakvu vrstu poziva jer nam je svima skupa želja da se polako vratimo na stara normalna vremena – rekao je Željko Bedeković, predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije

- Posebno me veseli ova pomoć koju Vama dajemo, a to je 300 tisuća kuna potpore turističkim agencijama i pomoćnim djelatnostima u  izvođačkim umjetnostima. Nije to naravno dovoljno, ali mi smo kao Županija u skladu s našim financijskim mogućnostima  odradili sve što smo mogli i trebali. Ni jedna Županija u Hrvatskoj, a to je lako provjerljivo, nije pokrenula i uvela ovakve mjere pomoći – rekla je saborska zastupnica Natalija Martinčević. 

''Ovo je jako dobar potez''

Darko Molnar, koordinator Udruge Glas Poduzetnika regionalnog ureda zahvalio se Varaždinskoj županiji na pomoći te je naveo kao ogledni primjer svim drugim Županijama.- Ovo je jako dobar potez Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije koji direktno pomaže turističkim agencijama i pomoćnim djelatnostima u  izvođačkoj umjetnosti. Nama na kontinentu  je svaka pomoć dobro došla, ovdje je svaki gost, odnosno svaki turist hvalevrijedan. Isto tako organizacija svih naših evenata ide u smjeru privlačenja domaćih i stranih gostiju u našu Županiju – rekao je Darko Molnar.

Komentari