Bogat program u Prelogu

Rujan donosi svetkovine, obljetnice, manifestacije

Objavljeno: 31.08.2017. 08:36

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 09:29

Rujan u Prelogu  donosi stanovnicima toga grada, okolice i njihovim gostima raznolika događanja, svetkovine, obljetnice, manifestacije i druga. Pogledajte što donosi.

Tradicionalnim proštenjem u Hemuševcu stanovnici toga naselja i Prelovčani obilježit će u petak 8. rujna blagdan Male Gospe odnosno spomendan Marijina rođenja. U okviru hemuševačkog proštenja održat će se i prigodni program, uz raznoliku gastronomsku ponudu.

Misom i prigodnim spomenom kod otočke Kapele sv. Huberta, Prelog će 10. rujna odati počast četrnaestorici žitelja toga grada koji su tragično poginuli u rijeci Dravi prije 64 godine. Krenuli su preko rijeke rezati šibu potrebnu za vezivanje kukurozovine, a s tog posla nisu se nikad vratili. Uzburkana Drava postala je njihova grobnica. Misa za stradalnike održat će se u 17,30 sati.

Sljedeća subota i nedjelja u Prelogu će biti i u znaku animacije i avantura jednog tinejdžera koji kreće u potragu za svojim ocem i otkriva nevjerojatnu tajnu. Na repertoaru je sinhronizirani francuski film Mali Bigfood koji se prikazuje u Domu kulture s početkom u 18 sati. U Domu kulture Prelovčani će u 20 sati moći pogledati i One horor.

Tjedan poslije

U organizaciji Državnog arhiva Međimurja te Muzeja Croata insulanus, u Prelogu se 14. rujna otvara izložba Obrtništvo u Međimurju. Izložba je postavljena u multimedijskog dvorani Muzeja, a službeno otvorenje je u 19 sati. Od 15. do 24. rujna u Prelogu se održavaju Dani Kalmana Mesarića, tradicionalna kulturna manifestacija posvećena promociji stvaralaštva tog svestranog umjetnika i tvorca hrvatskoga pučkog teatra. Od preloških događanja pozornost plijeni i festival međimurskih slastica pod nazivom Bakini kolači koji se održava na Trgu slobode, a otvara se 16. rujna s početkom u 10 sati.

Komentari