obnova

Dječji odjel Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec u novim prostorima vrijednim 1,6 milijuna kuna

Objavljeno: 12.05.2017. 19:45

Zadnja izmjena: 12.05.2017. 19:49

Nakon nešto manje od dvije godine radova, u petak je otvoren novouređeni dio Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec. U objektu bivšeg Časničkog doma smješteni su dječji i studijski odjel te neki potpuno novi sadržaji.

Do realizacije uređenja ovog prostora, došlo je temeljem Sporazuma između Knjižnice „Nikola Zrinski“, Međimurske županije i Grada Čakovca potpisanog na jesen 2015. godine. Međimurska županija uložila je 600 tisuća kuna, a Grad Čakovec dodatnih milijun. Sanirano je i zamijenjeno krovište, bravarija, uređena fasada, uređene sanitarije i podovi, spušteni stropovi, obojani zidovi te nabavljena potrebna oprema.

Na svečanosti otvaranja bili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Romano Bogdan te brojni drugi uzvanici. Za umjetnički program zaslužni su učenici III. osnovne škole, koji su uz pomoć zamjenice župana i gradonačelnika svečano otvorili nove dio Knjižnice. U novim prostorima bit će Dječji odjel, studijski odjel, multimedijalna dvorana, igraonica i čitaonica za mlade sa izložbenim prostorom. Ukupno je uređeno oko 700 četvornih metara novog prostora te Knjižnica sad radi na ukupno 1500 četvornih metara. U oslobođenom prostoru u starom dijelu uredit će se zavičajni, glazbeni i stručni odjel. - stoji u priopćenju iz Grada Čakovca.

 

 

Komentari