Međimurska županija

Dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima povodom Dana Međimurske županije

Objavljeno: 01.05.2021. 11:24

Zadnja izmjena: 01.05.2021. 11:30

Dan Međimurske županije prilika je da se zahvali brojnim Međimurkama i Međimurcima koji svojim djelovanjem ostvaruju hvalevrijedne rezultate, pridonose razvoju Međimurja i promiču naš kraj. Tim je povodom održana dodjela javnih priznanja Međimurske županije.

Nakon što je prvim počasnim građaninom Međimurske županije proglašen dr.sc. Antun Mikec, drugom počasnom građankom Međimurske županije proglašena je dr.sc. Lidija Bajuk zbog iznimnih dostignuća u književnosti, znanstvenom predstavljanju, interpretiranju i populariziranju međimurske etnobaštine i međimurske popevke te zbog poticanja osnivanja i djelovanja kulturno umjetničkih udruga i njihovog prenošenja domoljublja na mlade generacije.

Nagrada „Zrinski“ Međimurske županije za 2020. godinu dodijeljena je mr.sc. Miloradu Šubiću, dipl. ing. za poseban doprinos razvoju voćarstva te izvanredan stručni i organizacijski uspjeh u poljoprivrednom savjetovanju, Ljudevitu Bošćaku za aktivnosti u očuvanju i promociji kulturne baštine Međimurja, Ivanu Gradečaku za izniman doprinos na području kulturne baštine i turizma Međimurja te aktivno volonterstvo u kulturnim i sportskim udrugama, mr.sc. Branku Grabaru, dr.vet.med. za izvanredan doprinos u primjeni veterinarske znanosti u praksi te Sportsko ribolovnom društvu „Mura“ Mursko Središće zbog intenzivne brige za okoliš i stalne popularizacije prirodnih ljepota Međimurja i podizanje ekološke svijesti građana.

Povelja Međimurske županije dodijeljena je Ivanu Horvatu za postignute rezultate na području jačanja tehničke kulture i širok društveni angažman, Ivanu Fučku za uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno – umjetničkog amaterizma, dr.sc. Zvonku Kovaču za izuzetan stvaralački rad na području kajkavske književnost i Košarkaškom klubu „Donji Kraljevec“ za pedesetogodišnji rad u odgoju i osposobljavanju sportaša i podizanju športske kulture građana.

Nagrade su dobitnicima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem i predsjednik Skupštine Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom, a prisustvovali su i saborski zastupnici Boška Ban-Vlahek i Stjepan Kovač.

Komentari