za dva vozila istovremeno

Električni automobili mogu se puniti i na čakovečkim Gradskim bazenima

Objavljeno: 20.05.2017. 16:02

Zadnja izmjena: 20.05.2017. 16:56

Od srijede vlasnici električnih automobila svoja vozila mogu puniti i kod Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu. Naime, u suradnji Hrvatske elektroprivrede i Grada Čakovca uređena je punionica sa dva priključna mjesta.

ELEN punionica u Čakovcu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Čakovec dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Čakovec, javljaju iz Grada Čakovca.

- „Ovo je još jedna potvrda vodeće pozicije Grada Čakovca u uvođenju novi tehnologija, posebice onih koje čuvaju okoliš. Ova punionica kod bazena samo je nastavak ulaganja i poticanja korištenja ekološki prihvatljivih vozila“, rekao je gradonačelnik Kovač. 

Na punionici u Čakovcu moguće je istodobno punjenje dvaju vozila, s načinom punjenja AC mode3 type2, te uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. Punjenje na ovoj punionici bit će besplatno godinu dana, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Nju možete dobiti u HEP-u ili posuditi na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, stoji u priopćenju Grada Čakovca.

Komentari