'idemo u reformu obrazovanja'

eTV|FOTO JANDROKOVIĆ I DALIĆ U MEĐIMURJU U Prelogu potpisali ugovor, a onda posjetili tvrtku Bernarda

Objavljeno: 06.09.2017. 19:31

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 19:31

Foto: Luka Šalamun

Danas su Međimurje posjetili potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

U prostorijama Grada Preloga ministrica Dalić - u društvu svog domaćina, gradonačelnika Ljubomira Kolareka - potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u Prelogu, vrijedan preko 16 milijuna kuna.

U okviru projekta planira se izgradnja i opremanje Poduzetničkog centra Prelog na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 četvornih metara. Prostori Poduzetničkog centra Prelog namijenjeni su novoosnovanim poduzećima, malim i srednjim poduzetnicima, novonastalim poduzećima kao i poduzećima koja posluju duže od 3 godine. Prostor će poslužiti kao inkubator sa ciljem zadržavanja  mladih obrazovanih i stručnih osoba na području Grada Preloga, odnosno sprečavanje njihova odlaska. Svečanosti su nazočili i gradski vijećnici.

U okviru posjeta Dalić i Jandroković su svratili u tvrtku Bernarda madraci, gdje ih je direktorica i vlasnica tvrtke Bernarda Cecelja provela kroz proizvodni pogon i upoznala s etapama razvoja i proizvodnje inovatinih kreveta i madraca za visokozahtjevno europsko tržište.

- Nisam tražila da mi nešto obećaju, ali sam strašno počašćena da vide čime se bavimo - a i da možemo reći probleme koje muče sve poduzetnike. - izjavila je Bernarda Cecelja za eTV.

- Čini se da je u ovom trenutku najveći problem nedostatak radne snage, nedostatak ljudi sa strukovnim obrazovanjem - i očito da u tom smjeru reforme obrazovanja moramo raditi. - izjavio je predsjednik Sabora. Njihove integralne izjave možete pogledati u našem eTV prilogu, kao i galeriju fotografija s posjeta visokih državnih dužnosnika Međimurju.

 

Komentari