poznato sportsko središte međimuraca

FOTO Grad Prelog postao je Europski grad sporta 2019. godine

Objavljeno: 29.03.2018. 13:55

Zadnja izmjena: 29.03.2018. 14:03

Grad Prelog kandidirao se za titulu Europski grad sporta 2019. (European Town of Sport 2019.). U sklopu kandidature Grad Prelog posjetila je Komisija Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe). Dio Komisije, koja je ocijenila sportske resurse i mogućnosti Grada Preloga, bio je i predsjednik udruženja ACES Gianfranco Lupatelli te glavni tajnik Hugo Alonso.

Završna prezentacija te konferencija za novinare održana je u srijedu 28. ožujka, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag. Članovima Komisije u dva je dana predstavljena sportska ponuda Preloga, a upoznali su se i s mnogim mladim sportašima koji vježbaju na nekom od sportskih terena na području Grada Preloga.

U popratnom biltenu, izdanom uz ovu kandidaturu, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek je istaknuo: „Niz smo godina nosili naziv Prelog - grad speedwaya i ponosni smo na taj dio naše sportske prošlosti. I ostale sportske grane zaslužne su za sportski image Preloga. Povijest sportskog ribolova, nogometa, rukometa, strast kojom se Priločanci bave sportom također idu u prilog ovoj kandidaturi. Danas sportski Prelog čini više od trideset udruga iz raznih sportskih grana, a okuplja ih Zajednica sportskih udruga Grada Preloga. Posebno smo  ponosni na veliki broj mladih koji se danas bave sportom, a brojna su i događanja na području našeg Preloga. Rezultati posjeta Komisije biti će poznati kroz nekoliko tjedana, a titula Europski grad sporta 2019. uručit će se na posebnoj svečanosti krajem godine u Bruxellesu.

Komentari