Ministarstvo zaštite okoliša i energetike prije desetak dana objavilo je Javni poziv za sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za što je osigurano 47,2 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava za provedbu edukativnih programa.

Sredstva su osigurana kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020“ za koji je iz Europske unije osigurano 85% od ukupnog iznosa troškova projekta. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog poziva su jedinice lokalne samouprave koje prijavljuju projekt provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području koje obuhvaća više od 10.000 stanovnika.

Slijedom toga, u prostorima Grada Preloga potpisan je Sporazum o provedbi izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Sporazum su potpisali predstavnici  12 jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije (Grad Prelog te općine Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Donji Kraljevec, Goričan, Belica, Dekanovec, Domašinec, Podturen i Pribislavec te jedna jedinica lokalne samouprave iz Varaždinske županije (Općina Martijanec).

Ove jedinice lokalne samouprave pokrivaju više od 40 tisuća stanovnika te se sukladno javnom pozivu prijavljuje 18 aktivnosti u vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Očekuje se odobrenje ovog projekta i njegov početak u drugoj polovici ove godine, a 18 aktivnosti provoditi će se kroz cijelo vrijeme trajanja projekta koje iznosi 20 mjeseci. Cijeli projekt vodi projektni tim Grada Preloga.

Komentari

13.02.2018. 09:20h Zadnja izmjena: 13.02.2018. 09:23