iz župe sv. Jakoba apostola

Oproštajni prijem za župnog vikara Nikolu Markušića

prelog.hr

Objavljeno: 17.08.2017. 17:56

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 17:56

Dana 11. kolovoza 2017. godine gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek organizirao je oproštajni prijem za župnog vikara župe sv. Jakoba apostola starijeg u Prelogu, Nikolu Markušića.

Gradonačelnik se zahvalio vikaru na kvalitetnoj suradnji i uključivanju vikara u većinu događanja u organizaciji Grada Preloga i u Gradu Prelogu. Zaželio mu je da na isti način nastavi raditi u svojoj novoj župi Novo Virje. Nikola Markušić se zahvalio gradonačelniku, svim djelatnicima i suradnicima u Upravi Grada Preloga na lijepoj suradnji i zajedničkim druženjima u Crkvi i samoj Župi. Istaknuo je da je temeljni zadatak svakog svećenika služiti Svete Mise i podjeljivati druge sakramente vjernicima. „No, ono što na najbolji način predstavlja svećeničku službu jesu različiti susreti s ljudima. Tako sam na službi župnog vikara u Prelogu susretao mnoge ljude na različitim događanjima vezanim za život Župe i Grada. Drago mi je da se u Prelogu isprepliću događanja u Župi i Gradu i da postoji suradnja na ovako visokoj razini. Vjerujem zato da će mi stečeno iskustvo pomoći u novoj sredini te želim svako dobro svima i sve najbolje.“

Gradonačelnik je uručio Nikoli Markušić mali poklon kao podsjetnik na služenje u Župi sv. Jakoba u Prelogu i samom Gradu Prelogu.

Komentari