sjajna vijest..

Prelog je stekao nazivo 'Europski grad sporta 2019'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.04.2018. 15:31

Zadnja izmjena: 19.04.2018. 15:32

Slijedom kandidature te posjeta Komisije Federacije europskih sportskih prijestolnica i gradova (ACES Europe) u Prelog je stigla sjajna vijest. Naime Prelog je zadovoljio sve uvjete te stekao naziv Europski Grad sporta 2019.

Dodjela nagrade biti će 22. studenog u Bruxellesu, u prostorima Europskog parlamenta. Ovu titulu ponijeli su u prošlim godinama od hrvatskih gradova Lepoglava, Buzet, Belišće i Umag. Grad Prelog ponosan je na ovu nagradu. Sportsku obitelj u Prelogu čini šestotinjak sportaša okupljenih u preko trideset sportskih udruga. Brojna su događanja na području Preloga, a u bogatoj lepezi događanja stalno se pojavljuju nove i atraktivne manifestacije.

U popratnom pismu pristiglom u Grad Prelog, potpisanom od strane predsjednika udruženja ACES Gian Francesca Lupatellia, navodi se kako je Prelog zadovoljio sve glavne smjernice obitelji ACES: uživanje u vježbanju, spremnost za odricanje kako bi postigli ciljeve, osjećaj zajedništva, učenje fair – playa, poboljšanje zdravlja građana Preloga

Komentari