Turistička zajednica Grada Preloga i ove je godine organizator tradicionalnog Sajma cvijeća u Prelogu. Sajam cvijeća će se održati od 27. – 29. travnja 2018. godine. Grad Prelog ujedno je i „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet privlači posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u jednu prepoznatljivu manifestaciju koja okuplja izlagače iz cijele zemlje te inozemstva (Mađarska i Slovenija).

Sajam cvijeća poprima tradiciju u Prelogu i Međimurskoj županiji od 1999. godine, kada je Turistička zajednica Grada Preloga krenula sa organizacijom ove prekrasne manifestacije. Cilj Sajma cvijeća je potaknuti ljude i animirati ih na uređenje svojih okućnica i balkona, dvorišta, vrtića i škola. Stvoriti kulturu uređenja mjesta, privući što više posjetitelja te pružiti zanimljiv popratni zabavni program. Sajam traje tri dana kroz koja se isprepliće bogat kulturno – umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači.

Želja je okupiti uzgajivače cvijeća, sadnica, proizvođače alata, strojeva  i ostalih pomagala vezanih za uređenje vrtova, parkova i okućnica. Izlagači Sajma cvijeća mogu biti cvjećari, tvrtke koje se bave cvijećem i hortikulturom, odnosno svi oni koji su na bilo koji način vezani za uređenje vrtova i okoliša. Sajam ima izložbeno prodajni karakter te se pozivaju zainteresirani izlagači da se jave i rezerviraju svoj prostor.

Komentari

08.04.2018. 12:00h Zadnja izmjena: 11.04.2018. 12:00